Het Devanas pianoduo
Het Devanas pianoduo (Foto: aangeleverd).

Slotakkoord zomeravondconcert

SCHAGEN - Het vijfde en laatste zomeravondconcert vindt vrijdag 23 augustus plaats in de Ridderzaal van Slot Schagen. Jonge musici nemen deel aan de masterclasses en workshops die The International Holland Music Sessions organiseert. De musici treden ook regelmatig op om podiumervaring op te doen. Het concert in Slot Schagen begint om 20.30 uur.

Mari Nagahara, cello (Verenigde Staten van Amerika) en Mana Oguchi, piano (Japan) spelen werken van Richard Strauss , Antonín Dvorák en Osvaldo Golijov. De Japans-Amerikaanse celliste Mari Nagahara (1998) begon haar muziekstudie op onder meer de viool op 4-jarige leeftijd. Mari is een volleerd orkest-muzikant en studeerde bij pedagogen Natasha Brofsky, Carol Ou en Nancy Hair. Zij werkt momenteel aan haar undergraduate studies aan het New England Conservatory bij Paul Katz. De in Sapporo, Japan geboren pianiste Mana Oguchi begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen. Mana ontving haar Master Degree incl. Chamber Music aan de HMTMH waar ze studeerde bij Markus Becker. Tijdens haar studie in Hannover ontving Mana scholarships van de YAMAHA Foundation en de DAAD Foundation. Sinds 2013 is Mana werkzaam als lector en als begeleidster deze zomer bij Holland Music Sessions.

Na een pauze het Devanas Pianoduo (piano). De Slowakijse musici Júlia Novosedlíková (1995) en Kristína Smetanová (1992) spelen werk van Franz Schubert en Johannes Brahms. Het duo geeft regelmatig quatremains recitals in Slowakije en Europa. Quatremains repertoire heeft sterke wortels in Slowakije, vandaar dat Júlia en Kristína steeds vaker samen achter een vleugel te vinden zijn. Júlia en Kristína komen al vele zomer bij Holland Music Sessions waar zij grote indruk maakten. Dit jaar dus voor het eerst in Schagen. Kaarten bestellen: www.tihms.com/concerten of bij het voorverkoopadres – Boekhandel Plukker, Gedempte Gracht. En aan de kassa in het Slot Schagen – geopend 45 minuten voor aanvang van het concert.

Pianiste Oguchi.