Wat betekent dementie?
Wat betekent dementie? (Foto: Rawpixel.com van Pexels)

Verbeek vertelt over impact Alzheimer

NIEUWE NIEDORP - Ervaringen uitwisselen met personen die met dementie te maken hebben? Mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden komen geregeld bij elkaar in een zogeheten Alzheimer Café, een activiteit van Alzheimer Nederland. Kom ook woensdag 28 augustus in het restaurant van Woonzorgcentrum Samen in Nieuwe Niedorp. Aanvang 19.15 uur, programma is van 19.30 tot 21.30 uur. Het thema voor deze avond is 'Een niet pluis gevoel'.

Nog niet zo lang geleden kreeg haar partner diagnose Alzheimer

Er wordt over van alles gepraat. De oorzaken en gevolgen van dementie; de verschillende vormen die er bestaan; de zorg voor- en het omgaan met mensen met dementie; de kleine en grote dilemma's en de (over)belasting ten gevolge van dementie.

Gastspreker deelt ervaring

Gastspreker

Deze eerste avond in Nieuwe Niedorp is onze gastspreker Marijke Verbeek. Zij vertelt uit eigen ervaring wat het betekent om een 'niet pluis gevoel' te hebben. Hoe zij ook lange tijd heeft gedacht: 'het zal toch niet waar zijn?' Nog niet zolang geleden heeft haar partner de diagnose Alzheimer gekregen. Zij deelt haar ervaring over wat er na de diagnose allemaal gebeurt.

Gratis

Aanmelden niet nodig, toegang is gratis en gratis koffie en thee. In de pauze een drankje bestellen voor eigen rekening. Er is voldoende tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te komen. Op de foldertafel vindt u diverse informatiemateriaal. Het onderwerp start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Locatie is Koperwiek 30 in Nieuwe Niedorp.