Spektakel in Den Oever
Spektakel in Den Oever (Foto: Bron: visserijdagen.nl)

Bruisend spektakel in vissersdorp

DEN OEVER - De Flora- en Visserijdagen staan weer voor de deur. Het vijfdaagse evenement, georganiseerd door de Vlootschouwcommissie, vindt plaats van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus. Een groot spektakel met onder meer een bloementent en kermis in het dorp, diverse standhouders en een visshowtafel op het haventerrein en een jaarmarkt in het centrum van Den Oever. Zaterdag en zondag zijn diverse leuke activiteiten te zien en beleven op het haventerrein.

Peter Jeeninga, voorzitter Vlootschouwcommissie en sinds 2019 ook verantwoordelijk voor de Koninklijke Bloemenvereniging Flora, kijkt uit naar het evenement. ''Voor ons als bestuur zijn er een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. Wij hebben, zoals u wellicht al gehoord of gelezen heeft, naast het bestuur van de Vlootschouw Commissie nu ook het bestuur van de Koninklijke Bloemenvereniging Flora op ons genomen. Dit betekent voor Den Oever en omstreken dat de voortgang van de Flora en Visserijdagen gewaarborgd is. Door het bestuur en de vrijwilligers wordt er het hele jaar keihard gewerkt om alles weer tot in de puntjes te verzorgen voor iedereen die dit feest mee wil maken. Wij hopen dat we samen met jullie allemaal er een schitterend evenement van kunnen maken en onze regio weer op de kaart zetten.''

Zoals elk jaar is weer de gezellige kermis

Garnalen

Jeeninga vervolgt: ''Dit jaar is vanwege de afrondende werkzaamheden aan de dijkverhoging, de havenindeling iets anders dan voorgaande jaren. Verder hebben we een extra mooi en vol programma kunnen realiseren. Deze editie willen wij de garnalen onder de aandacht brengen. Wij laten u daarnaast ook graag een aantal bijvangstproducten proeven in verschillende bereidingen tijdens de proeverij op de zaterdag en zondag.''

Programma

''Het programma bevat voor ieder wat wils. De opening vindt vrijdag plaats bij 'de Coupure' naast de afslag om 19.30 uur. Verder zijn het hele weekend in de feesttenten en horecagelegenheden diverse artiesten en optredens. Op het haventerrein is weer de visproeverij op zaterdag en zondag en natuurlijk de visshowtafel in de visafslag. Daarnaast zijn er diverse optredens op het haventerrein. In het dorp is zoals elk jaar weer de gezellige kermis. Woensdagavond 21 en donderdagavond 22 augustus zijn workshops bloemschikken in de Bloementent op de kermis'', legt Jeeninga uit.

Hoogtepunt

''Het hoogtepunt voor ons is op de maandag de 'Vlootschouw', waar iedereen die het wil, gratis mee kan varen met één van de vissersschepen, en vooraf óf na afloop een gratis gebakken visje kan eten. Kortom genoeg te doen om er een schitterend lang weekend van te maken'', besluit Jeeninga. Meer weten: visserijdagen.nl.