Noordwest vraagt vergunningen aan voor nieuwbouw in Alkmaar.
Noordwest vraagt vergunningen aan voor nieuwbouw in Alkmaar. (Foto: (Archieffoto RM))

Ziekenhuis Alkmaar

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep heeft bij de gemeente Alkmaar omgevingsvergunningen aangevraagd voor de eerste fase van de nieuwbouw in Alkmaar. Het gaat om twee vergunningen, waarbij er een gericht is op de aanleg van het nieuwe ziekenhuisgebouw en een ander op de daarvoor noodzakelijke bomenkap.

Noordwest heeft gekozen voor gefaseerde nieuwbouw op haar locatie in Alkmaar. In de eerste fase gaat het om de nieuwbouw van de zogenoemde 'acute as'. Hier bevinden zich de operatiekamers complexe zorg, het spoedplein met onder andere spoedeisende hulp, de intensive care en verpleegafdelingen complexe zorg. Tijdens deze fase wordt ook, direct onder het gebouw, de ondergrondse parkeergarage aangelegd.

Informatiebijeenkomst

Noordwest organiseert eind september een informatiebijeenkomst over de bouwplannen en (bomenkap) vergunningen. De gemeente Alkmaar is om nadere informatie te geven over het vergunningentraject. Deze informatiebijeenkomst volgt begin september – houd de website in de gaten. Lees online op rodi.nl/regio/schagen meer over de impact op de Alkmaarderhout en definitieve ontwerpen.