Ingrid Fenijn bij de behandelbanken van Slender You
Ingrid Fenijn bij de behandelbanken van Slender You (Foto: VINCENT DE VRIES)

Iedereen welkom bij feestweek Slender You

SCHAGEN - Dertig jaar geleden begon Ingrid Fenijn haar bedrijf Slender You. Nu viert zij haar dertig-jarig bestaan met een feestweek waarbij iedereen welkom is. Iedereen mag binnenlopen en wie wil kan meteen een afspraak maken voor drie gratis proeflessen.

"Na 5 jaar op het Noord verhuisde ik naar een nieuwe toplocatie," vertelt Ingrid. "Het was voor klanten toch wat onhandig steeds trap op trap af te moeten voor een behandeling. Op de plek waar ik nu zit, is een brede stoep. Je kunt makkelijk naar binnen en naar buiten en er is altijd wel een parkeerplaats voorhanden."

Nooit een blessure

Wie Slender You al eens heeft geprobeerd, weet dat in Ingrid's zaak zes elektrisch aangedreven banken staan die het hele lichaam bewegen en dit onbelast doen. Iedereen van 6 tot 16 tot 90 jaar kan zonder problemen op de banken plaatsnemen.

"Er zijn klanten die al jaren elke week bij ons langskomen, soms zelfs twee keer in de week," knikt Ingrid. "Een behandeling is ook heel prettig, want alles in het lichaam wordt bewogen."

Op iedere bank krijgt een ander deel van het lichaam en een andere spiergroep aandacht. Bij Slender You kan je daarom volgens Ingrid ook nooit een

blessure oplopen.

Doorbloeding

"De behandeling zorgt dat er een goede doorbloeding plaatsvindt", legt Ingrid uit. "Mensen die last hebben van vochtophoping en mensen met COPD of hartklachten kunnen zonder problemen op de banken plaatsnemen. De enorme doorbloeding en het bewegen van het lichaam zorgen dat afvalstoffen het lichaam verlaten. Meestal zijn het die stoffen die pijn in het lichaam veroorzaken."

De klanten rouleren op de banken. Een behandeling duurt één uur want een klant ligt zes keer tien minuten op een andere bank: bij de ene bank worden de heupen bewogen, bij de andere de beenspieren, enzovoort. "De laatste bank is de relaxbank," Ingrid glimlacht, "daar schudt je je afvalstoffen eruit." Na afloop van de behandeling drinken de klanten gezellig thee en koffie.

Achter de salon heeft Ingrid een praktijkruimte. Als therapeut probeert ze daar iedereen in zijn eigen kracht te zetten. "Soms is het moeilijk je eigen kracht weer te pakken. Ik help mensen hun eigen genezend vermogen weer op te pakken. Na een behandeling zie ik mensen blij de deur uitgaan, dat is het leukste wat er is!"

Stichting Opkikker

Tijdens de feestweek krijgen alle klanten iets lekkers bij de koffie. Voor de mensen die iets willen geven, heeft Ingrid een goed doel gezocht. "Er staat een pot waar geld in gedoneerd kan worden, dat gaat naar de Stichting Opkikker."

Een afspraak maken is geen probleem, Slender You is niet alleen overdag, maar ook 's avonds open. (op maandag tot en met donderdagavond).