Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Springplank naar werk en geld

REGIO - Bepakt met de meest trendy agenda, schriften en pennen stappen Nederlandse brugklassers de nieuwe wereld in van het voortgezet onderwijs. Ook allerarmste kinderen in Albanië en Armenië verruilen de basisschool voor het voortgezet onderwijs, echter met lege handen. Zonder pen en papier is het onmogelijk het onderwijs fatsoenlijk te volgen. Het gevolg is leerachterstand en vroegtijdige schoolverlating. Mensenkinderen helpt deze kinderen en zorgt voor de benodigde schoolspullen. Juist voor deze kinderen is het van groot belang, want school is de springplank naar werk. Waardoor ze uiteindelijk de kans te krijgen de armoede te ontgroeien.

Mensenkinderen is bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door Nederlanders bewust te maken van de grote nood van deze mensen en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen.

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding.

Meer informatie: www.mensenkinderen.nl.