Jaarlijkse harddraverij in Schagen: gezellig evenement
Jaarlijkse harddraverij in Schagen: gezellig evenement (Foto: aangeleverd)

Gokje wagen tijdens Schager harddraverij

SCHAGEN - De jaarlijkse kortebaan wedstrijd in Schagen staat weer voor de deur. Maandag 2 september vindt het evenement plaats.

Het bestuur van de organiserende Harddraverij Vereniging Westfriesland/Schagen en vrijwilligers hebben er zin in, want de harddraverij staat voor een gezellige dag en in het bijzonder als er ook nog eens een gokje wordt gewaagd. Het evenement is gratis toegankelijk en voor een paar euro een gok wagen maakt de middag nog eens extra spannend. Zo wordt men tijdens de kortebaanwedstrijd meegesleept in de spannende ontwikkelingen.

Omlopen

De wedstrijd bestaat uit een aantal ronden, omlopen genoemd, waarbij in elke omloop de winnaar doorgaat naar de volgende omloop. Eindelijk blijven de laatste vier paarden over, zij strijden voor plek 3 en 4 en 1 en 2.
Als je een gokje hebt gedaan en gekozen voor een plaats of winnaar en je paard zit bij de eerste drie, dan zit je goed. Helemaal als je paard heeft gewonnen. Dit kan je middag een extra glans geven. De aanvang van de koers is 13.00 uur en de eerste start valt om 13:30.

Goede basis

Hoe zit het met de sponsoring? Penningmeester Fred Gorter: "Ik ben, samen met het bestuur, ontzettend blij dat dit evenement in stand kan blijven. Mede door de vele sponsors die elk jaar bereid zijn een behoorlijke donatie te doen aan onze vereniging. Maar net zo belangrijk zijn onze trouwe donateurs, dat zijn er zo'n 350."

Favoriet: Chaman Rapida

Een van de favorieten dit jaar is Chaman Rapida, de troef van eigenaar Piet Siderius. Dit paard is een van de snelste starters van het circuit, vooral tijdens de eerste ritten van de middag is hij moeilijk te kloppen. Pas na een aantal zware ritten, slinken zijn kansen. Tot nu toe won hij drie kortebanen, waarvan twee in Schagen.

NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Schagen. Op www.kortebaandraverijen.nl is vervolgens een uitgebreide voorbeschouwing op de koers te vinden met deskundig onderbouwde tips. Tevens vind je hier alle informatie over de kortebaansport.


Om het evenement in stand te houden, probeert de Harddraverij Vereniging Westfriesland/Schagen een flinke toename van het aantal leden te realiseren. Vppr 10 euro per jaar kunnen liefhebbers lid worden. Zij krijgen dan maandag 2 september een gratis programma.

Doe mee,probeer het eens een keer en waag een gokje!