D66 wil snellere aanpak stalbranden

De maatschappelijke en politieke onrust over stalbranden laait op na recente stalbranden.

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot Twittert dat het hem tegenvalt dat landbouwminister Carola Schouten nog steeds geen werk maakt van de aanpak van stalbranden, terwijl dat al een jaar geleden is afgesproken. De politicus vindt de afspraken die gemaakt zijn wel goed, maar dat de uitvoering te langzaam gaat.

D66 wil dat er een einde komt aan de bio-industrie. De verschrikkelijke #stalbranden zijn daar een gevolg van. Het valt me tegen dat minister Schouten nog steeds geen werk maakt van de aanpak ervan, terwijl we dat al een jaar geleden hebben afgesproken.

D66 stemde eerder dit jaar tegen moties die het kabinet opriepen om extra maatregelen te nemen tegen stalbranden. Deze motie werd door een groot deel van de Kamer wel gesteund, behalve door de regeringspartijen CDA. VVD, CU, D66 en SGP.

Criteria Beter Leven-keurmerk

De Dierenbescherming scherpt in de discussie over de stalbranden de criteria voor het Beter Leven-keurmerk aan. Varkens- en kalverhouders krijgen straks alleen nog 3 sterren als ze een gedegen bliksemafleider op de stal installeren. Dit kost ongeveer € 7.500,-.

Bron: Boerderij aug 2019