De gerbil zusjes Jip en Puk
De gerbil zusjes Jip en Puk (Foto: aangeleverd)

Baasje gezocht

Het blijft enorm druk met dieren in de opvang. Niet alleen veel konijnen maar ook honden, katten, hanen en andere dieren. Een kleine honderd zijn er dagelijks te verzorgen.

Twee gerbil zusje zoeken een nieuwe plek

Deze week aandacht voor Jip en Puk.
Het zijn twee gerbil zusjes van net één jaar oud. Gerbils kunnen ongeveer drie jaar oud worden.

De zusjes hebben bijna hun hele jeugd samen gewoond maar in één keer was de liefde over en was het vechten geblazen. Er zat niets anders op om ze apart van elkaar te huisvesten.

Maar ook dat voorkwam niet de gang naar de DierenOpvang. Ze werden daar afgestaan met het verzoek er een nieuwe plek voor te vinden. Lastig, als je weet dat gerbils eigenlijk groepsdieren zijn maar ze niet samen kunt zetten.

In de opvang staan hun verblijven dicht naast elkaar en kunnen ze elkaar goed zien maar dus geen contact maken.

Voor deze jongedames wordt een nieuwe plek gezocht. waar dit ook mogelijk is, met ieder een apart verblijf zodat ze elkaar toch goed kunnen zien.

Gerbils hebben diepe bakken nodig met veel bodembedekking zodat ze goed kunnen graven. Verder is het van belang dat ze geschikt knaagmateriaal aangeboden krijgen. En andere materialen waar ze zich mee kunnen vermaken. Op internet is daarover genoeg te vinden.

Voor alle duidelijkheid, gerbils zijn geen oppak- of knuffeldieren, daar moet echt rekening mee gehouden worden.

Wie meer wil weten of kennis wil komen maken kan bellen, of kan tijdens de bezoektijden even langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon.
Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn of bel 0224-551818. www.dierenasiel-schagen.nl.