Een robuuste vloerlamp voor een industriële uitstraling
Een robuuste vloerlamp voor een industriële uitstraling (Foto: www.bauhauschairs.nl)

Een verandering in het interieur naar stoer, industrieel en kleurrijk

We leven tegenwoordig in een wereld die we naar onze wensen creëren, waarin alleen het perfecte plaatje telt, en waarin we dat perfecte plaatje vooral laten zien aan de buitenwereld. Dit zorgt voor een drang naar uniek willen zijn, met behoud van sociale waarden, waardoor er een behoefte aan echtheid ontstaat. Tegenwoordig wordt dit vormgegeven door mogelijkheden en de wens naar het toelaten van imperfectie en de drang naar vrijheid in eigen keuzes.

Street- en urban-invloeden

Er zijn geen perfecte rolmodellen meer, nieuwe mogelijkheden ontstaan en opgelegde verwachtingspatronen worden aan de kant gezet. We willen alles zelf uitzoeken en niet tegengehouden worden door regels. Een nieuwe route om te volgen heet dan ook off-track. In en om huis uit zich dat door street- en urban-invloeden. Een verandering in het interieur naar stoer en kleurrijk.

Een industrieel interieur is dan ook de huidige trent. In een industrieel interieur komt vooral het gebruik van stoere en robuuste materialen naar voren. Daarbij is de combinatie van metaal en hout vaak aanwezig, iets dat is geinspireerd door de fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Fabriekshallen met de ruwe muren, betonnen vloeren en hoge ramen waarin leidingen en afvoerbuizen gewoon zichtbaar zijn.

Kleuren

De kleuren die hierin veel gebruikt worden, zijn neutrale kleuren: zwart, wit en grijs. Door het gebruik van metalen kasten, zware, houten meubels, betonnen vloer en onafgewerkte muren wordt er een industriële stijl gecreëerd.

Zet daar een industriële vloerlamp bij, in een donker hoekje of als leeslamp. Een industriële vloerlamp geeft net dat beetje extra sfeer aan de woonkamer. Een vloerlamp is vaak fors van formaat en kan met zijn robuuste voorkomen prachtig staan pronken!

Materialen

Industriële vloerlampen zijn te verkrijgen in vele maten en kleuren, en zijn vaak vormgegeven in materialen als metaal of hout. Dit kan een combinatie zijn van beide materialen of de materialen worden enkel gebruikt. Een combinatie van een houten onderstel en metalen lampenkap komt regelmatig voor. Ook zie je veel industriële vloerlampen, afgewerkt met een beton-look. En de draden kunnen duidelijk zichtbaar zijn. Het geeft de huiskamer een industrieel tintje.

Soorten vloerlampen

Er zijn diverse soorten vloerlampen. Lampen met een lampenkap die iets weg heeft van een oude fabriekslamp, bijvoorbeeld. Bij een industrieel interieur komen een aantal types onderstellen steeds weer terug. Zoals een enkelpoot, wat je in het industriële interieur vaak als knikarm tegenkomt, en een driepoot.

Meer informatie over industriele inrichting:

www.bauhauschairs.nl

De enkelpoot heeft vaak een extra groot plateau onderaan de lamp om stevigheid te creëren. Een enkelpoot in de industriële vloerlamp wordt vaak uitgevoerd in een knik arm vloerlamp. Het handige van een knik arm is het verstellen van de lamp in hoogte. De mogelijkheid om door middel van de knik arm de lamp te verstellen is het mogelijk het licht te richten waarop dit nodig is. Dit is natuurlijk handig bij het lezen van een boek of tijdschrift! Vloerlamp Miami is een knik arm vloerlamp, erg geschikt voor dat extra licht bij het lezen!

Driepoot

De driepoot als onderstel is een vloerlamp die stabiel staat en een stoer uiterlijk geeft aan je woonruimte. Ook zie je hiervan veel lampen terugkomen die lijken op de oude studiolampen uit een filmstudio. Hierbij wordt vaak gebruikt gemaakt van een dicht gewerkte lampenkap. Vloerlamp Nominate is hier een goed voorbeeld van. Tevens zijn er ook vloerlampen in de fabriekslamp-stijl die een opengewerkt lampenkap hebben. Dit wordt hieronder toegelicht.

Tevens is een driepoot frame in verschillende varianten en met verschillende lampenkappen te verkrijgen. In de shop zie je een aantal van deze industriële vloerlampen!

         Vloerlamp Maimi                                                        Vloerlamp Nominate

Lampenkappen

Bij de industriële vloerlampen is er volop keuze in soorten vloerlampen. Het is nu echt de trend om een opengewerkte lampenkap te hebben. Dit is een lampenkap waarin de lamp erg zichtbaar is. Hiervoor wordt vaak een rustieke led-lamp gebruikt. De By Boo hanglamp Lobos is een voorbeeld van deze rustieke led-lampen. Dit is een lamp die ook gezien mag worden en vaak afgeschermd met een metalen rooster. Dit is een gave afwerking aan een industriële vloerlamp! Vloerlamp Tess en de By Boo Heatwave vloerlamp zijn hier leuke voorbeelden van!

Ook zijn er lampenkappen met een dicht gewerkte lampenkap. Hierbij is de lamp die binnenin bevestigd is niet zichtbaar. Hier zit vaak een glas voor waardoor het licht egaal wordt verspreid in de woonruimte.

Rustieke led-lampen | By Boo hanglampen Lobos

Combineer een industriële vloerlamp met moderne meubelstukken!

Het combineren van industriële accessoires kan prima bij een modern of vintage interieur. Zet een industriële vloerlamp naast moderne en strakke meubels. Hieronder zijn een aantal gave combinaties te zien!

TIP!

Hier staan nog een aantal industriële vloerlampen voor je op een rijtje, die perfect passen in diverse interieur stijlen!

Vloerlamp Pia is een gave industriële vloerlamp die als pronk stuk in je interieur staat! Met zijn houten onderstel en metalen kap geeft het sfeer in je interieur!

Vloerlamp Nina is een industriële vloerlamp gecombineerd met een retro touche. Dit komt vooral door zijn houten lampenkap gemaakt van mango hout! Deze vloerlamp is te verstellen in hoogte wat een uitkomst bied bij het richten van het licht op een specifieke plek.

Vloerlamp Caged is een vloerlamp die erg verschilt van andere industriële vloerlampen. Met zijn bijzondere lampenkap is het een ware eye-catcher in je interieur! Bij deze vloerlamp is het dus ook super gaaf om een rustieke led-lamp te gebruiken!

Vloerlamp Pia                                                 Vloerlamp Nina                                                 Vloerlamp Caged