De trend voor tiny houses met duurzame levensstijl zet door
De trend voor tiny houses met duurzame levensstijl zet door Foto: rodi.nl

Klein en hybride wonen in tiny house

Doordat er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, worden er steeds meer kleine appartementen gerealiseerd. Kleine appartementen die kleiner zijn dan 50m2. Hierdoor krijgen ook architecten steeds vaker te maken met de uitdaging om super effectief om te gaan met beperkte ruimte.

We zien dan ook een nieuwe interieurtrend in opkomst, namelijk hybride wonen. De traditionele scheiding van gemeenschappelijke ruimtes, kamers, keukens en badkamers werkt niet langer voor moderne woningen.

De ontwerpers krijgen een interessante uitdaging te zien om werk te combineren met plezier en ontspanning en om het privé-leven van de bewoners samen te voegen met meer openbare en open programma's.

Tiny houses

Daar waar het in de stad steeds drukker wordt, zien we ook dat er juist ook mensen uit de stad vluchten. Mensen die op zoek zijn naar rust en minimalisme. Tiny homes waren al een trend, en de komende jaren zal het alleen maar serieuzer worden. Tiny houses zijn veel meer dan charmante, kleine huisjes. Bij een tiny house hoort vaak een milieuvriendelijke lifestyle.