Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Baasje Gezocht

Het blijft volle bak in de konijnenafdeling op de Ambachtsdijk. Bijna alle verblijven zitten vol met gevonden konijnen, het aantal loopt op dit moment richting de dertig.

Stan onderdeel van volle bak

Stan was een vondelingetje, zijn lange witte vacht was compleet in de klit en vervilt. Hij kon er zelfs maar moeilijk van lopen, zo zat alles aan elkaar vast gegroeid.

De ergste klitten zijn er meteen bij de DierenOpvang uit gehaald en daarna mocht Stan een weekje logeren bij Jessica Sluis van konijnenadviesbureau in Schoorl, die elke dag met veel geduld een stukje van zijn vacht los heeft gekregen en de vervilte vacht kon verwijderen.

Korte vacht

Nu zit Stan er weer prachtig bij en is zijn vacht lekker kort, maar een nieuwe eigenaar zal hier wel veel aandacht aan moeten besteden, zeker twee keer per week heeft hij een kam- en borstelbeurt nodig om zijn zijdeachtige vacht goed bij te houden.

Daarnaast moet hij ook geknipt worden, een lange vacht is voor een konijn alleen maar erg lastig. Maar een beetje handige konijnenliefhebber zal dit zelf heel goed bij kunnen houden.

Stan is inmiddels gecastreerd en heeft gezelschap gekregen van Klaartje een jong voedstertje dat in de opvang is geboren. Zij zijn een heel gelukkig setje geworden. Beide zijn buiten en redelijk wat ruimte gewend.

Als u meer wilt weten dan kunt u contact opnemen met het DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. Telefoon: 0224-551818 en via www.dierenasiel-schagen.nl