Hyundai geeft de nieuwe i10 een jeugdig en dynamisch design.
Hyundai geeft de nieuwe i10 een jeugdig en dynamisch design. (Foto: www.wiegl.biz)

Nieuwe Hyundai i10 maakt groots statement in A-segment

Compact vanbuiten, groots vanbinnen, dynamisch, modern, volwassen en óók nog eens boordevol veiligheidssystemen en connectiviteitsoplossingen. De geheel nieuwe Hyundai i10 maakt letterlijk een groots statement in het A-segment. De nieuwe Hyundai i10 staat in januari 2020 in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.

Hyundai geeft de nieuwe i10 een jeugdig en dynamisch design, waarmee de auto zich onderscheidt in zijn segment. Vloeiende oppervlakken contrasteren sterk met de scherpe lijnen van de carrosserie. De daklijn is met 20 mm verlaagd en de carrosserie is 20 mm breder waardoor de i10 stoerder op zijn wielen staat.
Klanten kunnen kiezen uit tien exterieurkleuren, waaronder drie nieuwe tinten. Het optionele two-tone dak maakt het voor klanten mogelijk om nog meer te personaliseren. In totaal zijn er 22 verschillende kleurencombinaties mogelijk. Het interieur van de nieuwe Hyundai i10 heeft ook een jeugdige uitstraling gekregen. In totaal zijn er vier kleurencombinaties voor het interieur beschikbaar.

Ruimte en gemak

De Hyundai i10 is er naar keuze met vier of vijf zitplaatsen en de inzittenden profiteren van nog meer ruimte dankzij een toegenomen wielbasis. De bagageruimte is met een inhoud van 252 liter een van de grootste in het A-segment. De nieuwe Hyundai i10 is leverbaar met een achteruitrijcamera die de bestuurder ondersteunt tijdens het parkeren.

Toonaangevende connectiviteit

Alle functies van de geavanceerde systemen zijn toegankelijk via de 8,0-inch touchscreen – het grootste scherm in het A-segment. Dankzij ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto-voorbereiding is het onderweg veilig gebruiken van diverse telefoonfuncties kinderspel. Verder is de smartphone draadloos op te laden in de nieuwe i10.

Rijplezier en milieuvriendelijke aandrijflijnen

Hyundai levert de geheel nieuwe i10 met een 1,0-liter driecilinder benzinemotor met 67 pk. Er is keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat (AMT, gerobotiseerde handbak). Om het brandstofverbruik nog verder te verlagen levert Hyundai de nieuwe Hyundai i10 (met vier zitplaatsen) standaard met een ECO Pack, dat 14-inch wielen en aangepaste versnellingsbakverhoudingen omvat.