Schipper Kozijnen is uitgegroeid tot een familiebedrijf met ruim tweehonderd medewerkers.
Schipper Kozijnen is uitgegroeid tot een familiebedrijf met ruim tweehonderd medewerkers. (Foto: aangeleverd)

Van kaartenbak tot klantenservice

OPMEER - In 1969 begon het met het overnemen van een kaartenbak met klantgegevens. Alle klanten kregen een briefje met de mededeling dat de werkzaamheden waren overgenomen door de Fa. H.N. Schipper, dealer in aluminium voorzetramen en zonneschermen. Inmiddels is Schipper Kozijnen uitgegroeid tot een landelijk opererend familiebedrijf met ruim tweehonderd medewerkers en zeven showrooms. Vanwege het vijftigjarig jubileum zet Schipper haar klanten opnieuw vijftig dagen in het zonnetje met een feestelijke jubileumaanbieding.

Schipper Kozijnen viert jubileum met vijftig dagen voordeel

"In de beginperiode verkocht Schipper veel voorzetramen in de omgeving Amstelveen tegen geluidsoverlast van Schiphol", vertelt eigenaar Jos Schipper die ruim veertig jaar aan het roer stond. "Mijn vader en oprichter Hil Schipper geloofde sterk in het product vanwege het duurzame karakter. Een vooruitstrevende visie waaraan we altijd zijn blijven vasthouden. Die voorzetramen gingen gewoon over de houten kozijnen heen: geen onderhoud meer, goede isolatie en dus lagere energiekosten." Nog altijd biedt Schipper producten die bij uitstek bijdragen aan verduurzaming van woningen én die zelf duurzaam zijn. Naast kunststof en aluminium kozijnen biedt Schipper inmiddels ook schuifpuien, dakkapellen en tuin- en voordeuren. De producten worden gemaakt in de moderne fabriek in Opmeer. Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen montageafdeling en onderhoud- en reparatiedienst.

Basis van het succes

"De basis van het succes ligt in de oprechte aandacht voor onze klanten", aldus huidig directeur Jurian Tabbers. "Dat begint al bij de persoonlijke ontvangst in één van de showrooms. Liefst laten we onze klanten meteen de fabriek zien. We nemen de tijd en denken mee. Zo verrassen we onze klanten vaak met oplossingen waar ze zelf nooit aan hadden gedacht. Schipper richt zich op de beleving van de klant in élk contact. Onze nieuwe Klantenservice is daar een mooi voorbeeld van. De aanpak, de uitvoering én de nazorg van de werkzaamheden moeten tot in de puntjes geregeld zijn. Duidelijke afspraken, daar kunnen onze klanten op vertrouwen."

Voor de productie van schuifpuien en dakkapellen werkt Schipper al meer dan tien jaar samen met De Verbinding. In deze unieke fabriek in Groningen werken voornamelijk dove en slechthorende werknemers. Het gaat om ruim twintig mannen en vrouwen die door De Verbinding een heel ander leven hebben gekregen.

Het jubileumjaar wordt vanaf 18 september vijftig dagen lang gevierd met een feestelijke jubileumaanbieding. Klanten ontvangen 19,69 procent korting op nieuwe kozijnen. Kom dus snel naar de showroom in Opmeer en bekijk alle producten op ware grootte.