Extra informatie over de dubbele moord: 3 oktober in de Koeienhemel.
Extra informatie over de dubbele moord: 3 oktober in de Koeienhemel. (Foto: aangeleverd)

Dubbele moord in Koeienhemel

SCHAGEN – Het is niet alledaags, dat er feiten van meer dan een eeuw oud, boven water komen. Donderdagavond 3 oktober beleeft Schagen in De Koeienhemel zo'n moment als Frans van Zwam met nieuws komt over Klaas Boes, de dader van de dubbele moord.

Frans van Zwam presenteert een avond vol Schager geschiedenis. Hij doet dan, gecombineerd met een driegangenmenu, in vier hapklare brokken. De voormalige marineman kiest het ruime sop met een film over Schagen in de jaren vijftig. De periode waarin geluk nog geen geld kostte, met ook beelden van een van de eerste West-Friese markten. Smaakvolle beelden, die de toehoorders leiden naar het voorgerecht.

Verrassende presentaties

Daarna komt Van Zwam met een mooie presentatie van Schager foto's uit het verleden, een periode waarin het hoofdgerecht nog geen dagelijkse kost was. Dat het nu anders is, zal de bezoekers spoedig blijken. Het is voor Van Zwam aanleiding met het hoogtepunt van zijn presentatie te komen: de dubbele moord aan het einde van de negentiende eeuw.

Gracht

Het gebeurde op de Gracht, luttele meters voorbij De Koeienhemel. Er is veel over de moord op de twee vrouwen geschreven, maar Van Zwam komt met een opmerkelijk nieuwtje. Na het dessert volgt een voorproefje op 2020, het jaar waarin Schagen '75 jaar vrede' op passende wijze zal vieren. Het 3-gangenmenu kost 37,50 euro, waarvan 7,50 euro voor het Schager inloophuis voor veteranen is. Reserveren: 0224-850353.