Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Trotse zussen en broers!

REGIO - Na de oproep in deze krant om een leuke foto in te sturen van je lieve zus of broer, kregen we een aantal leuke reacties. Hieronder vertellen zes personen wat hun zus of broer voor hen betekent. En wij wensen iedereen morgen, 30 september, een hele fijne Zus- en Broerdag, met heel veel liefde, warmte en plezier!

(De Nationale Broer- en Zusdag werd in 2013 door radio-dj Giel Beelen in het leven geroepen, naar aanleiding van het overlijden van zijn zus. Sinds dat jaar wordt de Broer- en Zusdag ieder jaar op deze datum gevierd.)

Foto 1: Mariska Nagel-Kempers stuurt deze foto in nagedachtenis aan haar broertje Remco Kempers die op 16 juli heengegaan is. Deze foto van hem en haar is haar erg dierbaar.

Foto 2: Maureen Hof stuurt deze foto. "Op de foto van links naar rechts Miranda (49) Sacha (45) en Maureen (40) Hof. We wonen alledrie in Tuitjenhorn. We zijn zo speciaal met elkaar, omdat het gewoon, heel gewoon is. Maar dat is juist bijzonder. We kunnen altijd bij elkaar terecht. We lopen de deur niet plat, maar als er wat is staan we klaar voor elkaar. Ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van elkaar en natuurlijk veel plezier zullen hebben."

Foto 3: Mirna Beuker dacht onmiddellijk aan deze foto die genomen is samen met haar vier zussen rondom hun moeder, die hier haar laatste dagen met ons door bracht. "Mijn zusjes met elk onze eigen zo verschillende persoonlijkheid. Het houden van wordt niet uitgesproken maar blijkt wel uit het er zijn voor elkaar in tijden van verdriet en het delen van vreugde. De verbinding die wij met elkaar voelen, ontstaan door het opgroeien met elkaar en het delen van onze ouders, gun ik iedereen. Wij wonen verspreid over Den-Helder, Callantsoog, Alkmaar, Harlingen en Schagen. Wij hebben ook nog twee lieve broers, helaas staan zij hier niet op de foto maar zij zijn ons net zo lief als wij zussen met elkaar. Ik zou hen allen niet willen missen.

Op de foto zien we van links naar rechts Corine (met bril) ons jongste vrolijke zusje. Het schuine koppie ben ik zelf (Mirna). De middelste van ons gezin, op de achtergrond ons oudste zusje (Hanneke), daarnaast (Ineke) de tweede dochter van onze ouders. Ellie geeft mijn moeder een warme zoen. Dan natuurlijk in het midden onze moeder.

Foto 4: Mara Groot heeft zeker een leuke zus en broer, kijk maar! "Hier zijn we op de polderse kermis. Maar het maakt eigenlijk niet uit waar we zijn of wat we doen, er wordt altijd veel gelachen (hoewel niet iedereen onze grapjes altijd begrijpt :-)). We hebben altijd al een sterke band gehad en nu we alle drie een gezin hebben, heeft deze band weer een nieuwe dimensie gekregen. Onze kinderen zien elkaar vaak en gaan met elkaar om alsof ze broer en zussen zijn!"


Vriendelijke groet, Mara Groot
(Links op de foto sta ik, daarnaast Rob en rechts staat Sanne)

Foto 5: De foto van Cindy Sijmonsma, die al enige jaren bij haar in de kast staat. "Zittend mijn zus, mijn broers en ik (helemaal links). Achter staat de "koude kant" die zeker zo warm is. Inmiddels zijn mijn lievelingszwager (tweede van rechts) en mijn oudste broer overleden.
Mijn broer en zus zijn zeer belangrijk voor mij, ook al wonen we niet dicht bij elkaar. Al sinds de dood van mijn vader komen we circa driemaal per jaar bij elkaar, mijn oudste broer noemde dat BNZ-dag, broers en zussen dag.

Foto 6: Ingrid de Koning (Tuitjenhorn) met broer Ton de Koning (Schagen) hield het kort: "Ruim 50 jaar mijn beste vriend!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding