Het huidige team van het dierenasiel
Het huidige team van het dierenasiel (Foto: aangeleverd)

Help DODA Schagen Hollands Kroon de dieren te helpen

TUITJENHORN - DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon (DODA) in Tuitjenhorn is hét dierencentrum voor Schagen en het zuidelijke deel van Hollands Kroon. Jaarlijks worden hier honderden dieren opgevangen. Niet alleen honden en katten, ook veel konijnen, volièrevogels en andere huisdieren en zelfs recent twee gevonden varkens en een gedumpte geit.

Dit zijn voornamelijk gevonden dieren, maar naast deze zwerfdieren is er ook voor afstandsdieren een plek. Dat zijn dieren die door omstandigheden niet meer bij hun baasje kunnen blijven en waarvoor een nieuw tehuis gezocht gaat worden vanuit de opvang. Alle dieren worden in de DODA onderzocht, veterinair behandeld en verzorgd.

Elke dag zorg

365 dagen per jaar, elk weekend en alle feestdagen, er wordt in het asiel altijd hard gewerkt, want de dieren hebben elke dag zorg nodig.

Gemiddeld zijn er dagelijks 50 dieren te verzorgen, maar er zijn ook periodes dat er rond de 100 dieren zitten die naast hun dagelijkse verzorging ook hun portie aandacht nodig hebben.

De buitenboel

Daarnaast zijn ook mensen van harte welkom die niet direct iets met dieren hebben maar bijvoorbeeld wel een keer willen helpen met de buitenboel zoals het maaien van de hondenspeelweides.

DierenAmbulance

Vij de DierenAmbulance is het regelmatig een drukte van belang. Enkele honderden ritten per jaar worden er gereden om dieren in nood te helpen. Daarnaast komen er dagelijks tientallen telefonische hulpaanvragen binnen die afgehandeld moeten worden, vaak kan dat met een goed advies maar soms moet er direct actie ondernomen worden.

Dierennoodhulp

Zonder de inzet van vele vrijwilligers kan deze dierennoodhulp niet gedaan worden. De dieren zijn echt volledig afhankelijk van mensenhulp.

Wordt daarom ook Dieren Hulpverlener bij de DODA en help ons de dieren te helpen. Meer informatie is te vinden op de website www.dierenasiel-schagen.nl.

Voor meer informatie mag natuurlijk ook altijd gebeld worden met 0224-551818