Wat is dan Liefde met Elise Schaap, en Maarten Heijmans.
Wat is dan Liefde met Elise Schaap, en Maarten Heijmans. (Foto: aangeleverd)

Kinepolis deze week: 'Wat is dan liefde' en 'De Joker'

De Joker gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, 's avonds doet hij zijn best als stand-up comedian. Maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Één verkeerde beslissing heeft een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg. Drievoudig Oscar® genomineerde Phoenix is te zien in de film naast Oscar®winnaar Robert de Niro.

De Joker

Kapsalon Romy

Oma Stine past met tegenzin op kleindochter Romy, voor haar pas gescheiden dochter Margot. Ze worstelt met beginnende Alzheimer. Als oma Stine haar kleindochter vertelt over haar toenemende verwardheid, realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat, trekt Romy haar eigen plan en wil oma's grootste wens in vervulling laten gaan. Met: Beppie Melissen, Vita Heijmen, Noortje Herlaar.

Kidsweekeinde

(5 & 6 Oktober) Tienermeisje Yi ontdekt een jonge Yeti op het dak van haar flatje in Shanghai. Met haar vrienden Jin en Peng willen ze "Everest" herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde. Om Everest thuis te krijgen, moeten de vrienden zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish, die de Yeti wil vangen, telkens een stap voor blijven. Met: Tara Hetharia, Roben Mitchell, Matheu Hinzen, Sarah Paulson / Kim van Kooten, Derek de Lint.

Fuck de liefde

In 'F*ck de Liefde' komen drie liefdesverhalen samen. Lisa zit midden in een scheiding met Jack en zit er even helemaal doorheen. Terwijl Jack probeert haar terug te krijgen, nemen Lisa's vriendinnen haar mee naar Curaçao. Daar ontmoet Lisa de charmante wereldreiziger Jim. Jack duikt vol in het vrijgezellenleven en belandt in bed met de verleidelijke Cindy. De zus van Cindy, Bo, is getrouwd met Said. Said is zijn baan kwijt, maar houdt dit geheim. Bo maakt juist carrière en brengt steeds meer tijd door met haar aantrekkelijke baas… Met: Bo Maerten, Edwin Jonker, Thijs Römer, Victoria Koblenko, Yolanthe Cabau, Maurits Delchot.

Ladiesnight

In 'Wat Is Dan Liefde' wordt echtscheidingsadvocaat Cato partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Daar ontmoet ze collega Gijs, die alles vertegenwoordigd wat zij verafschuwt. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Met: Elise Schaap, Maarten Heijmans.

Cine+ donderdag

(10 Oktober) Sun Springs is een luxe bejaardenresort waar bewoonster Martha zich stierlijk verveelt. Ze besluit een cheerleading club op te richten voor vrouwen boven de 60. Met: Diane Keaton.

(from left) – Peng (Albert Tsai), Everest the Yeti, Yi (Chloe Bennet) and Jin (Tenzing Norgay Trainor).