ParkinsonCafé Schagen: PPEP4ALL

SCHAGEN - 15 oktober vindt er weer een ParkinsonCafé plaats. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

In deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan twee onderwerpen.

Allereerst vertellen Renée Blok, fysiotherapeut en Patricia Groothedde, logopedist, over de training PPEP4ALL. Het hebben van een chronische ziekte brengt niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociale gevolgen met zich mee. Deze gevolgen hebben hun weerslag op de kwaliteit van leven van de patiënt maar ook van de partner. We brengen u graag op de hoogte van de training die we in 2020 gaan geven.

Na deze presentatie vertelt Marianne Weel, Consulent mantelzorg / Coach respijtzorg bij het Mantelzorgcentrum alles over het Mantelzorgcentrum. Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de hulplijn voor mantelzorgers. Zie ook https://www.mantelzorgcentrum.nl/.

De bijeenkomst vindt plaats in vergaderruimte 5 in Magnushof. Vraag hiernaar bij de gastvrouw. De toegang is gratis.

Over het Parkinson Café

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen, in een veilige en plezierige omgeving. waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.