KIM - Keuken- & Interieurmagazine.
KIM - Keuken- & Interieurmagazine. (Foto: Alexander Böhle)

Keukentrends vooruitzichten

Onlangs vond de Küchenmeile 2019 plaats, waar de trendsetters een voortzetting van de trend van het purisme verwachtten: de reductie van al het overbodige.

Met hierbij natuurlijk ook het weglaten van tussenmuren, om vrije, open ruimte te creëren. Daardoor kunnen woonruimtes samensmelten en wordt de keuken tot een bepalend leefgebied. Dat biedt creatieve uitdagingen tot gebruik van materialen als beton, natuursteen en marmer, maar ook van metalen als koper, messing en zelfs goud en zilver; zowel in accenten als dominant aanwezig.

Slow living'

Tegelijkertijd is er behoefte aan 'slow living', een bewust verzet tegen de hectiek en de stress van het dagelijkse leven. Dit leidt tot een opbloei van de moderne landhuisstijl met subtiele vormen en kleuren. Een herkenbare stijl met een samenspel van frame fronten, planchetten, schappen, kolommen en panelen, die een huiselijke sfeer creëren. Koppel daaraan de heldere werkbladen en een breed kleurenspectrum van lichte tinten tot opvallende kleuren die daarbinnen juist weer rust brengen.

Daarnaast is een trend is juist die van 'grande colour'. Kleuren spelen een grote rol binnen de leef- en woonwereld. Kleuren geven een ruimte een eigen persoonlijkheid, bieden comfort en beïnvloeden het effect van het daglicht. Dat alles kan door kleurgebruik in accenten, maar ook juist door het gebruik van één basiskleur, de 'grande colour'. (Bron: Keuken- en interieurmagazine)