Vincent Limpers van Limpers Design klaar voor opening nieuwe pand.
Vincent Limpers van Limpers Design klaar voor opening nieuwe pand. vincentdevriesfoto.nl

Opening nieuw pand Limpers Design

WESTERLAND - Zondag 20 oktober opent Vincent Limpers van Limpers Design zijn nieuwe pand aan de Hollebalgweg 1. Met in zijn nieuwe atelier de door hem ontworpen sieradencollectie daarnaast de fijne werkruimte waarin hij sieraden ontwerpt en reparaties uitvoert.

"Eigenlijk is het zo dat in de werkruimte de vorm bedacht wordt, daar vindt het maken van het sieraad plaats", legt Vincent uit. "In het atelier werk ik aan de fine tuning, daar wordt het sieraad afgemaakt." Sieraden krijg je volgens Vincent namelijk nooit zomaar. "Sieraden vertellen iets over je persoonlijkheid. Veel mensen hebben een emotionele band met het sieraad die ze gekregen hebben."

In het nieuwe pand kan Vincent zich volledig richten op het ontwerpen van sieraden. "Ik wil maken wat ik mooi vind. Daarom specialiseer ik mij in het ontwerpen en het maken van sieraden." Materialen die Vincent hierbij graag gebruikt, zijn bijvoorbeeld goud,titanium en zirkonium. "Zirconium is een grijs metaal dat zwart gemaakt wordt. Het is zo mogelijk nog harder dan titanium en door de oxidehuid van het metaal wordt het zwart."

Naast deze materialen maakt Vincent gebruik van allerlei soorten edelstenen. "Ik hou van natuurlijke materialen. Diamanten, robijnen, barnsteen. Maar ook gebruik ik verschillende soorten hout, zoals ebbenhout, een harde houtsoort. Deze materialen zijn door de natuur gecreƫerd, daar zit emotie in." Omdat sieraden zo persoonlijk zijn, en voor mensen een emotionele waarde hebben, weten klanten dat Vincent binnen het bedrijf alles zelf doet. "We besteden niets uit."

De feestelijke opening van het nieuwe pand vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur. De openingstijden: di t/m za van 9:30-13.00u. In de middag op afspraak.