De woonconsulent van de Omring adviseert Jopi en Gerard Westbroek zodat ze langer thuis wonen.
De woonconsulent van de Omring adviseert Jopi en Gerard Westbroek zodat ze langer thuis wonen. (Foto: www.bertilvanbeek.nl)

'Wat fijn dat de zorgconsulent ons helpt!'

REGIO - Verhuizen? Jopie (86) en Gerard (83) Westbroek uit Medemblik dachten er eerst wel over, maar nu weten ze het zeker: ze blijven liever thuis wonen. En daarbij krijgen ze hulp, advies en ondersteuning van Sanne Veen, zorgconsulent van Omring. "Geweldig!" vinden ze.

'Dankzij Sanne hebben we hopelijk straks een traplift'

"We zijn naar diverse huizen gaan kijken, hoor. Maar de huurprijs was te hoog of het was er veel te klein", vertelt Jopie. "Dus vroegen we ons af: moeten we écht verhuizen?", vult haar man Gerard aan.

Maar ja, de trap is het struikelblok. Jopie heeft een beknelde zenuw in haar rug en Gerard heeft hart- en longproblemen. "Soms komt hij hijgend boven en moet hij zich vasthouden om niet om te vallen", zegt Jopie bezorgd.

Daarom heeft zorgconsulent Sanne hen inmiddels geholpen met een WMO-aanvraag voor een traplift. Sanne: "Ik heb uiteraard eerst met hen overlegd wat ze nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen. Ze zouden behalve een traplift ook een vergoeding voor de Regiotaxi willen hebben. Omdat ze niet zo goed weten hoe de computer werkt, heb ik de digitale aanvraag gedaan. Straks zal ik ter ondersteuning aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek met een WMO-medewerker van de gemeente."

Het echtpaar Westbroek is ontzettend blij met Sanne. "Erg fijn", zegt Jopie. "Het is zo belangrijk dat iedereen weet dat er iemand is die je kan helpen met dit soort dingen", benadrukt Gerard.

Wilt u onafhankelijk gratis advies over bijvoorbeeld woningaanpassingen, vervoer, zorg of andere ingewikkelde zaken? Bel de Omring zorgconsulent, tel. 088 - 206 82 06. Of kijk op www.omring.nl/omring-zorgconsulent waar de zorgconsulent u mee kan helpen.