Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Gapa Lederwaren Makadocentrum: een begrip

Gapa Lederwaren is opgericht door Gabriel en Lia Pasma, in een niet al te makkelijke tijd, tijdens de crisis in 1980. Dat weerhield het jonge paar niet om toch deze stap te wagen.

Gabriel werkte op dat moment bij een schoenenwinkel in het Makadocentrum, maar had de ambitie voor zichzelf te beginnen. Schoenenzaken waren er al genoeg in Schagen, maar geen lederwarenspeciaalzaak.

Na vele voorbereidingen kon de zaak van vijftig vierkante meter 5 maart 1980 de deuren openen. Het was meteen een succes en dit ging jaren zo door.

Toen het pand ernaast leeg kwam, ontstond voor Gapa Lederwaren een uitdaging om te gaan uitbreiden. Een nieuw pand van honderddertig vierkante meter werd heropend.

Griekse interieurstijl

Af en toe namen zoon Lodewijk en dochter Gabrielle de honneurs waar, zodat hun ouders er even een weekendje tussenuit konden. Maar of een van de twee het ooit over zou nemen, was nog niet bekend.

Na de laatste renovatie van het Makadocentrum besloten Gabriel en Lia om iets te krimpen en kreeg de winkel een heel andere interieurstijl (Grieks).

Enkele jaren later kwam dochter Gabrielle fulltime in de zaak. In 2015, na bijna 20 jaar ervaring, nam zij het stokje over van haar ouders die nu van hun welverdiende pensioen genieten.

Jubileum

Volgend jaar bestaat Gapa Lederwaren veertig jaar. Dit komt, naar eigen zeggen door de leus: service voorop, in de huid van de klant kruipen en voor alles open staan!

Dit was bij Gabriel en Lia prioriteit nummer een en dochter Gabrielle zet dit samen met Collega Claudia voort. Gapa Lederwaren blijft op het vertrouwde nummer 25 en kijkt ernaar uit dat het Makadocentrum er mooier en modieuzer uit zal gaan zien.

Dus ...laat de renovatie maar komen!