De dagbesteding 'Pluk de dag', bezig met handewerk voor de winkel.
De dagbesteding 'Pluk de dag', bezig met handewerk voor de winkel. (Foto: Pierre Mettes)

Herfstmarkt en plek bij dagbesteding 'Pluk de dag'

JULIANADORP - "Er is nog plek bij dagbesteding 'Pluk de Dag', meldt Karin Timmerman, coördinerend begeleidster van de dagbesteding. "De producten die de cliënten maken, worden tijdens de herfstmarkt van 23 november verkocht. Die dag zijn er trouwens allerlei leuke activiteiten en workshops, live muziek en lekkere snert. Tussen tien en drie uur is iedereen welkom!"

De dagbesteding in Julianadorp aan de Landbouwstraat 266 is kleinschalig. De clienten komen tussen 10 en 15 uur en dan kijken de begeleiders waar de clienten behoefte aan hebben. "Dat kan van alles zijn", legt Karin uit. "De een leest graag een krantje, de ander wil gezellig een praatje maken, sommigen komen even het zorghondje aaien en natuurlijk zijn we altijd bezig om producten te maken voor ons winkeltje. Dit alles gebeurt met de hulp van een handjevol vrijwilligers, die met liefde meehelpen. Mensen die meehelpen met dingen naaien, iemand die kennis heeft op het gebied van zagen. Door hen hebben wij ook meer mogelijkheden, dus daar zijn wij heel blij mee."

Pindakransen

Dit zijn standaardproducten die het hele jaar door gemaakt worden, zoals borduurkussens, kazen, kaarten en verschillende handwerken. Maar ook zijn er seizoensproducten. In deze periode van het jaar rijgen de cliënten bijvoorbeeld weer pindakransen voor de vogels.

Actie en beweging

"Natuurlijk houden we ook van actie en bewegen", vertelt Karin enthousiast. "Zo organiseren we groepsactiviteiten met een muziekpedagoog. Die neemt dan bijvoorbeeld muziekinstrumenten mee, waarmee we muziek maken. Daarbij zingen we en bewegen we dan. Of we gaan wandelen met de groep. Dan nemen we de zorghond mee voor een blokje om, of we gaan naar de beweegtuin. Een enkel keertje pakken we met z'n allen een terrasje."

Mogelijkheden

De dagopvang is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Op dit moment zijn dit vooral cliënten van Philadelphia, maar ook cliënten van andere stichtingen zijn welkom bij dagbesteding 'Pluk de dag'. Dit is mogelijk voor cliënten van diverse niveaus. Voor iedereen wordt gekeken wat bij haar of hem past. "Soms verzinnen we weer iets nieuws, dan heeft iemand zin om te kleien, kaarten te maken of bloemschikken, dat doen we ook wel eens. We laten ons graag verrassen door de mogelijkheden die onze cliënten hebben en hier sluiten wij dan graag bij aan."

Aanmelden

Cliënten die graag willen meedoen met de dagbesteding kunnen bellen met het clientenbureau: 0800-0830. Wie eerst even wil kijken, belt dagbesteding 'Pluk de dag' via tel. 0223-690572.