Afbeelding
(Foto: )

Inschrijving TechniekTrofee geopend

REGIO - Basisscholen in de provincie Noord-Holland kunnen weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee, een landelijk initiatief van Jet-Net & TechNet.

Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs (W&T). En nog eens €2.500,- voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven. Beide winnende scholen ontvangen naast de geldprijs en trofee een W&T Experience voor al hun leerlingen. Inzenden kan via www.techniektrofee.nl

Inzendingen

Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag. Basisscholen in het hele land kunnen hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier.

Nominaties

De inzendtermijn loopt tot en met 22 november 2019. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en van de Inspiratieprijs, die op 29 januari 2020 bekend worden gemaakt.

Van stoepkrijt naar coderen

Winnaar vorig jaar was basisschool De Reis van Brandaan in Eindhoven. Op deze school ondersteunt de W&T-coördinator met een 'talentgroep' van leerkrachten het complete schoolteam vanuit een doordachte en planmatige aanpak.

Hierdoor krijgen alle leerlingen op deze school W&T-onderwijs dat aansluit op hun niveau en interesses. Van stoepkrijt maken door de jongste kinderen, via boten laten drijven en coderen in de middenbouw tot bruggen bouwen en filosoferen over de omvang van de ruimte in de bovenbouw.

Groter zelfvertrouwen

De leerlingen ontwikkelen zich met behulp van eigentijdse, uitdagende en aansprekende W&T-lessen, in het bijzonder op sociaal-emotioneel gebied. Lianne Bonte, leerkracht en W&T-coördinator bij De Reis van Brandaan: "Door het winnen van de TechniekTrofee is het voor ons nog duidelijker geworden dat we op de goede weg zijn om onze kinderen klaar te stomen voor de veranderende toekomst."