Halloweenmarkt Wieringen
Halloweenmarkt Wieringen (Foto: aangeleverd)

Al 32 jaar spookcentrum van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Halloweenmarkt op vrijdag 25 oktober belooft gezelliger, griezeliger en drukker te worden dan ooit. Met optredens van mysterieuze wezens zoals zangers en dansers, een pompoenworkshop, snotheks, spokentocht (onder begeleiding) en een spooksteeg viert de oudste Halloweenmarkt van Nederland dit jaar haar 32 jarig bestaan. Naast alle actsen vermaak voor jong en oud zullen zich tevens zo'n 100 kramen door het pittoreske centrum van Hippolytushoef slingeren.

Heb het lef om te griezelen op de Halloweenmarkt Hippolytushoef

De Halloweenmarkt Hippolytushoef is in haar 32 jarige bestaan uitgegroeid tot de bekendste, gezelligste en griezeligste Halloweenmarkt van Noord-Holland en ook dit jaar word het centrum van Hippolytushoef, met hulp van veel enthousiaste figuranten, winkeliers en standhouders op 25 oktober weer omgetoverd tot het spookcentrum van Wieringen.

Snotgraaien

Voor de RK Kerk in de Hoofdstraat heeft de Snotheks met haar ketel vol gruwelijk groen brouwsel zich geinstalleerd en wie durft mag gaan snotgraaien. In dit brouwsel drijft van alles, dat levert natuurlijk ook wel iets leuks op. Op het plein staat er dit jaar nieuw een muziek caravan van Rock en Retro (Petra Rotgans en Marije Kuipers) De caravan is voorzien van een muziek installatie daar zijn de gehele middag en avond optredens te zien, zoals het zangkoortje The Ladies en optredens van de (kinder)zanglessen. Tijdens de markt zijn er diverse acts , zoals een griezelig goed optreden van Toneelvereniging Succes. De jonge markt bezoekers kunnen zich laten schminken en op het 't hoekje kunnen bezoekers van de markt tijdens de pompoenwordkshop een eigen pompoen uithollen. Bezoekers die graag willen weten wat de toekomst voor griezeligs in petto heeft kunnen zich die avond ook nog melden bij een heuse waarzegster.

Spooksteeg

Wie nog niet is uitgegriezeld kan een tocht door de spooksteeg wagen (naast bakkerij Bellis). Deze steeg wordt bevolkt door leden van Du Pau Bouw en wie zich waagt aan een bezoekje aan deze duistere plek moet wel over stalen zenuwen beschikken, want in dit donkere straatje lopen heel wat lugubere figuren rond en omkeren kan bijna niet. De toegang tot de Halloweenmarkt op vrijdag 25 oktober is vrij, net als parkeren. Bezoekers van de Halloweenmarkt dienen er wel rekening mee te houden, dat het centrum (Hoofdstraat, Kerkplein etc.) die dag is afgesloten voor alle verkeer. Parkeren kan buiten het centrum, volg daarvoor de P-borden. De Halloweenmarkt Hippolytushoef duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Vanaf 14.00 uur lopen er spoken, zombies, heksen en andere griezels rond.