Niels Ebbing tevreden met koers Mekos Schagerbrug B. V. en Gebroeders Ligthart Carrosserie- en Tankbouw B.V.
Niels Ebbing tevreden met koers Mekos Schagerbrug B. V. en Gebroeders Ligthart Carrosserie- en Tankbouw B.V. (Foto: aangeleverd)

Mekos en Gebr Ligthart met focus op toekomst

SCHAGERBRUG - Enige tijd geleden nam Niels Ebbing de directie over van de twee bedrijven Mekos Schagerbrug B. V. en Gebroeders Ligthart Carrosserie- en Tankbouw B.V. Niels komt uit Schagen en heeft met zijn voormalig bedrijf verschillende technische bedrijven geholpen met het verbeteren van de productontwikkeling. En deze nieuwe ontwikkeling voor Mekos en Ligthart bevalt goed, merkt Niels.

"Ik ben sinds mei 2019 werkzaam in deze positie en wist natuurlijk wat me te wachten stond. Maar nu merk ik in de praktijk welke hoge kwaliteitsstandaard de bedrijven hanteren in alle producten die we voeren, van het vervaardigen van egaliseermachines tot het leveren van speciale carrosserieën. Daarbij komt dat de twee bedrijven bij elkaar ons uniek maakt, omdat we veel verschillende disciplines onder één dak hebben."

Met de gecertificeerde en ervaren lassers van Ligthart en Mekos wordt gecertificeerd laswerk voor onder andere offshore, farmaceutische- en maritieme industrie uitgevoerd. De kennis en ervaring met hydrauliek vind je terug in de geavanceerde egaliseermachines waarmee tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt kan worden.

"Dat wij kwaliteit leveren heb ik onlangs nog ervaren", vertelt Niels. "Een klant van ons bestelde laatst materialen voor een machine die wij in 1982 leverden. Ze hoefden alleen de slijtdelen te vervangen, verder deed de machine het nog goed. Er is geen mooier compliment." Niels lacht. "Natuurlijk zijn er in die tijd wel nieuwe ontwikkelingen geweest in de markt, om met de tijd mee te gaan, zou een nieuwe machine een goede investering zijn."

Terugblikkend is Niels tevreden. De zaken gaan bijzonder goed. "Het volledige team van medewerkers is gebleven en blij met de voortzetting van de sterke punten, maar ook met de nieuwe impulsen die we doorvoeren. Onze relaties zijn tevreden en we hebben nieuwe klanten. We proberen het goede te behouden, maar tegelijkertijd in te zetten op marktontwikkelingen en technologische vooruitgang." Meer info: www.mekos.nl, www.gebr-ligthart.nl.