Afbeelding
(Foto: Irina Hoffer)

Vervolg van voorpagina

een schilder uit Spierdijk, die de regiokleuren saai vond, hij wilde deze iets meer fris en fruitig maken. Tegenwoordig is die kleur nog steeds op boerderijen zichtbaar. Wij vinden het belangrijk die typisch Westfriese kleur in stand te houden."

'De Westfriese cultuur en het Westfriese erfgoed...'

Alle activiteiten zijn gratis

De Spartahal ondergaat 2 november een metamorfose. De kegelbaan wordt een bioscoop, met films van 1924 tot nu, van de ijsbaan in Nibbixwoud tot en met de aanleg van de Westfrisiaweg. De handbalkantine wordt een theaterzaal waar voordrachten en lezingen zullen plaatsvinden en in twee kleedkamers worden workshops gegeven. De Oud-Westfriese Dansgroep Wijdenes treedt op in de sportzaal en in de zaal staan kramen en kraampjes met allerlei informatie over de diverse Westfriese commissies.

"We vinden het belangrijk om te laten zien wat we doen", aldus Jan Smit. "En natuurlijk willen we bezoekers overtuigen om lid of vriend te worden van het Westfries Genootschap, om hier deel van te zijn en te ondersteunen wat we doen."

Een overzicht van de activiteiten, alle gratis, is te vinden op de site www.Westfrieslandsew.nl en op Facebook. Locatie: Spartahal, Zuiderweg 2A. De hal is open van 11.00 uur tot 17.00 uur.