Welk persoonlijk thema past bij de overledene?
Welk persoonlijk thema past bij de overledene? (Foto: Pasja 1000)

Een persoonlijke uitvaart past bij het leven

REGIO – Veel mensen willen voor hun uitvaart een afscheid dat past bij de manier waarop zij leefden. Ook de nabestaanden willen dit vaak voor hun overleden dierbaren. Het verzorgen van een bijzondere uitvaart kan via verschillende uitvaartthema's of eigen, persoonlijke input.

Voor het opstellen van uitvaartwensen kan men een afspraak maken met een consulent van een uitvaartvereniging. Zij vertelt graag meer over de mogelijkheden en kan helpen bij het kiezen van een thema of onderwerpen die passen bij de overledene.

Persoonlijk thema

Bij uitvaarten met een persoonlijk thema is duidelijk voelbaar hoe de overledene in het leven stond. Hield de persoon van lekker eten en drinken? Dan is het passend om een bourgondische uitvaart te verzorgen met speciaalbier, mooie wijn en lekkere hapjes in plaats van koffie en cake. Wanneer klassiek beter past bij de nagedachtenis van de overledene is een afscheid in barok-stijl met muziek van Bach mogelijk. Gebruik persoonlijke thema's als een hobby, een favoriete voetbalclub of geliefde moestuin.