Concert en viering voor 100 jaar H. Wulframparochie en St. Caeciliakoor

WAARLAND - Zondag 10 november 2019 wordt in het Waarland het 100-jarig bestaan van de H. Wulframparochie en het 100-jarig bestaan van het kerkkoor gevierd.

Het is 100 jaar jaar geleden, dat te Waarland door wijlen pastoor J.J. Vollering de Sint-Wulframparochie werd gesticht. Dat deze gedachte buiten Waarland niet overal bijval vond, bleek wel uit het gezegde: "Waarland een eigen parochie, dat krijgen ze nooit voor elkaar." Nu, 100 jaar later, zijn de Waarlanders trots op hun parochie en kerkkoor.

Achter de schermen is door vele vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om er een mooie dag van te maken. De tenor Jan-Marc Bruin, geboren Waarlander en kleinzoon is van één van de oprichters van het kerkkoor, zingt om 11.00 uur in de Hoogmis, een feestelijke eucharistieviering, waar het jubilerende Kerkkoor samen met Jan-Marc een prachtige viering zal neerzetten. Iedereen is van harte welkom.

Na de viering is er gelegenheid onder het genot van een kop koffie/thee nog even samen te zijn om na te praten over de viering en de afgelopen 100 jaar te bespreken.

Daarna volgt een exclusief concert om 15.00 uur, waar Jan-Marc een scala van prachtige liederen zingt, onder begeleiding van pianiste Reinild Mees. Liederen van Händel, Mozart, Beethoven, Schubert en andere componisten.

Voor dit concert zijn gratis kaarten te bestellen, na het concert gaat wel de collecteschaal langs. Meer info: jubileumheiligewulfram@gmail.com .