Onthulling 'Bankje van Joost'

EENIGENBURG - Op de Westfriese dijk onthullen maandag 18 november, om 15.30 uur, wethouder Joke Kruit en Martin van Bourgonje een bankje. Dit bankje staat bovenop de Westfriese Omringdijk, in de nabijheid van het recreatiehuisje waar de overleden auteur Joost Zwagerman schreef. Hij ging wel eens op dit bankje zitten tijdens een fietstocht, om tot gedachten en inspiratie te komen. Het wordt dan ook het 'Bankje van Joost' genoemd.

Het oude bankje van Joost was zo verouderd dat er een nieuwe moest komen. Het nieuwe bankje heeft nu echt de titel 'Bankje van Joost' ingegraveerd gekregen. Als herinnering en eerbetoon aan de veelzijdige schrijver en prachtige verteller Joost Zwagerman, die vier jaar geleden overleed.

Herinneringen

Martin van Bourgonje, van restaurant hotel Merlet in Schoorl, heeft het bankje gesponsord. Dit omdat Joost Zwagerman niet alleen een graag geziene gast en organisator was in Merlet. Ook omdat zij samen veel hebben gedeeld. Van Bourgonje zal hierover tijdens de onthulling zelf over zijn herinneringen vertellen.

Het houten zitbankje is enige tijd voor 18 november neergezet door 'De Vrienden van de Schoorlse duinen' en de buitendienst van gemeente Schagen. De plaats waar het bankje staat, geeft uitzicht op zowel die Schoorlse duinen (als je achterom kijkt) als op Eenigenburg en het landschap rond de Westfriese Omringdijk.

De onthulling vindt plaats in gezelschap van genodigden.