Afbeelding
(Foto: )

Filmtheater De Luxe deze week

Is dit Woody Allen's laatste film? Gezien zijn leeftijd zou het kunnen.Het zou een passend afscheid zijn, omdat hij met de film door de straten van zijn geliefde New York dwaalt, als een stadse Odyssee. Hij brengt een ode aan films en filmsets in de stad waar hij zoveel mooie films maakte. Een nieuwe garde acteurs spelen in de film. Het lijkt alsof hij nog een keer wil laten zien wat hij kan.

A Rainy Day In New York

Only You

Een prachtig modern liefdesverhaal in het Schotse Glasgow, maar geen reguliere romantische komedie. Het begint met een ontmoeting: Elena en Jake houden diep in de nacht dezelfde taxi aan en besluiten het ritje te delen. De vlam slaat meteen in de pan. Hun relatie wordt al snel op de proef gesteld door vruchtbaarheidsproblemen. De geliefden komen in een IVF-procedure terecht waarin ze elkaar dreigen te verliezen.

Ask Dr. Ruth

Een charmant eerbetoon aan Ruth Westheimer, alias Dr. Ruth. Ze is een sekstherapeute die Amerika in de jaren tachtig leerde om minder verkrampt met seks om te gaan

Westheimer is de enige van haar familie die de Holocaust overleefde. Ze emigreerde, maakte een bomaanslag in Israƫl mee, trouwde drie keer en was alleenstaande moeder in een tijd dat dit ongebruikelijk was. Met geanimeerde flashbacks, versneden met de sprankelende echte Ruth, die leeft van borrel naar boekpresentatie. De documentaire is een eerbetoon, Ruth windt de kijker met haar charme om de vinger.
kaartjesdeluxe@gmail.com of www.filmtheaterdeluxe.nl.

Afbeelding