Knives out, een luchtige detective, gebaseerd op de boeken van Agatha Christie.
Knives out, een luchtige detective, gebaseerd op de boeken van Agatha Christie. (Foto: aangeleverd)

Kinepolis deze week: 'Penoza' en 'Knives out'

Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Moet ze haar dromen werkelijkheid maken?

Mi Vida

Penoza: the final chapter

(Vanaf 28 nov) De Zwarte Weduwe is niet dood … Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten.

Knives out

(Vanaf 28 nov) Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc ingeschakeld. Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. De film is een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.Met: Christopher Plummer, Daniel Craig.

Huisvrouwgeheimen 2

Drie vrouwen worstelen lachend en vloekend met hun eigen moeilijkheden die bij hun levensfases horen. We volgen Gijsje, Marjolein en Loes die ons met een flinke dosis humor meenemen in hun zoektocht naar de antwoorden op verschillende herkenbare levensvragen. Dé feelgood film van de feestdagen Met: Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten, Loes Luca.

Project Gio

(Vrij 29 nov - Meidenavond) In de hilarische komedie Project Gio speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video's uploaden. Als ouders Marcel en Louise Latooy op vakantie zijn en Gio op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Het huis is volledig verwoest. Gio heeft géén geld en géén tijd... Hoe lost hij alle ellende in twee weken op?

De Notenkraker

(Royal opera house, zo 1 dec, 15.30 u) The Royal Ballet danst het kerstverhaal. Het is kerstavond en goochelaar Herr Drosselmeyer neemt de jonge Clara mee op een fantastisch avontuur: de woonkamer van het gezin verandert in een geweldig slagveld en ze komen via een magische reis terecht in het Koninkrijk der Snoep. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, tezamen met de fantasierijke decors en de fascinerende dansers van The Royal Ballet - met een sublieme pas de deux tussen de Suikerfee en haar Prins - maken deze uitvoering van De Notenkraker tot de ultieme kerstvoorstelling.