Jeugdlintje voor Waarlandse held

SCHAGEN - Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen reikte onlangs het Jeugdlintje van Schagen uit aan Jesse Jaspers, naar aanleiding van zijn heldendaad.

De heldendaad van Jesse werd per toeval besproken in een EHBO les van zijn juf Maud Poland. Jesse vertelde dat hij wist dat je afkoelt als je in het water valt, want in februari had hij iemand uit het water gered.

Dit is Jesse's verhaal. "Ik was aan het skeeleren en zag een huilend meisje van ongeveer 3-4 jaar oud langs de kant tussen fietspad en sloot aan de Volleringweg in Waarland. Ik vroeg of ik kon helpen. Toen ik ging kijken zag ik een oudere mevrouw met een kinderwagen in de sloot. Ze vroeg of ik hulp kon halen.

Ik waarschuwde een fietser die op de kleuter paste, en ik skeelerde snel naar het eerste het beste huis. Toen ik aanbelde, legde ik uit dat een mevrouw in de sloot lag en dat er hulp nodig was.

Deze mevrouw ging met mij mee, vroeg de oma hoe het ging en ging toen haar man halen. Een andere mevrouw die kwam aanfietsen, trok de kinderwagen met het kindje, die de oma omhooghield, aan de kant. Ik moest het kindje in de gaten houden en de oma kwam het water uit. De mevrouw kwam eraan met haar man en in zijn busje zijn de mensen naar huis gebracht. Verder heb ik niets meer gehoord hoe het met ze is gegaan na de schrik van de onverwachte duik."

De hulpverleners, Sandra en Dick de Bruin uit Waarland, gaven aan dat Jesse heel goed en adequaat heeft geholpen. Op de plek des onheils is een schrikhek geplaatst.