Eerste Rouwbeurs Schagen in 2019

De voorbereidingen zijn zo goed als afgerond. Nog even de puntjes op de i en dan gaat de eerste Rouwbeurs Schagen zondag 24 november van start . Organisatoren Maureen Kramer (Bloem&), Karin Smit (Karin Smit Uitvaarbegeleiding) en Sebastiaan van Stam (Sebastiaan van Stam Fotografie) kijken er erg naar uit en hopen op een goede opkomst.

Scagon

Er is de afgelopen periode hard gewerkt aan het tot stand brengen van deze beurs. Van locatie tot standhouders en van PR tot burgemeester. Het mocht aan niets ontbreken en alles word door het drietal deze dag tot in de puntjes verzorgd.

Mede dankzij uiteraard partijen als Scagon want wat een fantastische locatie is dit voor deze beurs.

Scagon is voorzien van alle gemakken, rolstoelvriendelijk, heeft een lift en er is een bar aanwezig waar een drankje gehaald kan worden.

Taboe doorbreken

De organisatoren willen met de Rouwbeurs graag de taboe doorbreken en afscheid bespreekbaar maken. Dit voorkomt in de periode van overlijden veel onnodige energie en tijd van u en uw naasten. Alles is vaak tot aan de notaris geregeld maar het afscheid zelf niet. Er zijn in de uitvaartbranche heel veel mogelijkheden en ze zien hierin een aardige verschuiving die plaatsvindt. Zij willen mensen dan ook kennis laten maken met de hedendaagse mogelijkheden.

Vervoer

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een mogelijkheid ook ouderen en mindervaliden een mogelijkheid te bieden naar de Rouwbeurs te komen. De 60+bus is deze dag beschikbaar en kan gebeld worden. Aanmelden kan vrijdag de 22e tussen 14.00 en 15.30 uur, via 0224-272888. Op de zondag zelf via 06-82926460, vanaf 09.00 uur. U dient hiervoor wel uit Schagen te komen. Een rit kost 1 euro, een retour 2 euro.

Goodiebag

Tijdens de rouwbeurs zetten Maureen, Karin en Sebastiaan een zo fijn mogelijke sfeer neer. Er is live-muziek en onder het genot van een drankje kunt u samen met anderen van gedachten wisselen over uw ideeën wat betreft het afscheid. Daarbij krijgt iedere bezoeker van de Rouwbeurs een gratis goodiebag mee naar huis. De inhoud word verzorgd door de standhouders.

Hoewel het drietal bewust is van het feit dat de dood niet iets is waar je als eerste aan denkt om even gezellig over te gaan zitten brainstormen, roepen ze mensen toch op om even een kijkje te komen nemen.

Burgemeester

Ze ontvangen u graag zondag 24 november tussen 10:00 en 16:00 uur in het Scagon Theater in Schagen. De Rouwbeurs wordt om 10.00 uur officieel geopend door Burgemeester M. van Kampen. Entree: gratis.