Slofjes van vilt
Slofjes van vilt (Foto: aangeleverd)

Sinterklaascadeaus in Wereldwinkel Schagen

SCHAGEN - De inkoopsters van de Wereldwinkel Schagen zijn er weer in geslaagd originele cadeaus voor Sinterklaas in te kopen.

Mooie voorbeelden zijn de producten gemaakt van vilt uit Himalayaland Nepal. Zoals de met de hand gevilte sjaals. De vrouwen vilten de wol van Merinoschapen. Weliswaar wordt de wol geïmporteerd uit Australië, de zijde die dient als ondergrond voor de wol, is afkomstig van gerecyclede zijden sari's. De groothandel met de toepasselijke naam Mooi Vilt betrekt deze sjaals van een vrouwvriendelijk bedrijf in dat Himalayaland. Net als de vilten kindertasjes. De liefde voor Nepal, het natuurproduct en de authenticiteit zie je terug in de prachtige producten.

Naast de sjaals zijn de eveneens van vilt gemaakte slofjes en de kinderrugtasjes, ook juweeltjes. Om maar niet te zwijgen van het mobiel met het thema boerderij: een paard, een varken, een koe, een schaap en een haan. Prachtig in een kinderkamer! Dit laatste is weliswaar door een ander bedrijfje gemaakt en geïmporteerd door een andere importeur: Sjaal met Verhaal. Maar in grote lijnen hebben beide producenten en importeurs dezelfde uitgangspunten en werkwijze. Wel mag genoemd worden dat Sjaal met Verhaal vanuit hun omzet diverse projecten in Nepal ondersteunt.

Nieuw: klankschaal

Een kleine bloemlezing uit de andere recent ingekochte artikelen: een theepotje uit Tunesië, een ijzeren vogelvoerhuisje, eveneens van ijzer gemaakte objecten uitbeeldend paddenstoelen en een waterlelie allen afkomstig uit Zimbabwe en een forse giraffe van hout. Nieuw in de winkel is de klankschaal.

Uiteraard staan in de schappen van de Wereldwinkel -de enige in de kop van Noord-Holland- onder de toren van de kerk op de Markt in Schagen vol met vele andere leuke en originele cadeaus voor elke gelegenheid en elke beurs. Meer info: www.fairwinkelschagen.nl.

Prachtig beschilderde theepot