Prijswinnaars Schildersvakprijs 2019: Van der Plas Glas- en Schilderwerken, in de categorie nieuwbouw/renovatie schilderwerk.
Prijswinnaars Schildersvakprijs 2019: Van der Plas Glas- en Schilderwerken, in de categorie nieuwbouw/renovatie schilderwerk. (Foto: Danielle van Coevorden)

Schildersvakprijs is kroon op het werk

BREEZAND - Paul Lenders spreekt van een kroon op het werk. De eigenaar van Van der Plas Glas- en Schilderwerken won met Het Polder Hofje in Anna Paulowna de SchildersVakprijs in de categorie Nieuwbouw- & Renovatieschilderwerk. Lenders: "Negentien seniorenwoningen in Anton Pieck-stijl, in nauwe samenspraak met de aannemer. Het moest snel worden opgeleverd en het weer werkte niet mee, want het was midden in de winter. Dat we alsnog een mooi resultaat hebben behaald, maakt ons heel trots."

De diverse genomineerden en hun aanhang waren met honderdzeventig man vertegenwoordigd in Slot Zeist. Tussen het dineren door werden de winnaars bekendgemaakt. Het was de twaalfde keer dat de SchildersVakprijzen werden uitgereikt.

Kwaliteitsschilderwerk

De SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en is een initiatief van de schildersmedia van uitgeverij Eisma. Met deze prijs willen zij het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast wordt met deze vakprijs het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder gepromoot, onder andere bij opdrachtgevers, door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk.

Mooi eindresultaat

Dat Van der Plas Glas- en Schilderwerken in de categorie Nieuwbouw- & Renovatieschilderwerk gewonnen heeft, maakt hen trots. Ze gingen naar Slot Zeist als genomineerden en kwamen terug als winnaars. "Door genomineerd te zijn wisten we dat we kans maakten", vertelt office manager Mark Lenders met een brede lach, "maar de overige projecten waren ook van hoog niveau, dus we hadden het echt niet verwacht. Dit jaar werkt ons bedrijf al 90 jaar met passie in het schildersvak en deze prijs is een echte bekroning! Helemaal voor onze schilders die uiteindelijk staan voor onze kwaliteit. Samen gaan we altijd voor een mooi eindresultaat en als dat zo gewaardeerd word door een jury bestaande uit vakbroeders is dat natuurlijk geweldig."

Categorieën

Naast de categorie Nieuwbouw- & Renovatieschilderwerk worden nog in slechts vijf andere categorieën prijzen uitgereikt: de Juryprijs ('de Overallprijs'), de Publieksprijs, winnaar categorie Onderhoudsschilderwerk, winnaar categorie Decoratie- en Restauratieschilderwerk en winnaar Klanttevredenheidspluim.

Goed schilderwerk, geleverd door vakschilders, dat blijkt uit het voorbeeld van Het Polder Hofje. Als een van de weinigen mag het bedrijf daarom voortaan het Logo van de Nationale Schildersvakprijs 2019 voeren. De eer en een oorkonde nam het winnende schildersbedrijf met gejuich in ontvangst.

Op de website www.schildersvakprijs.nl is een filmpje te zien van het project.

Voor meer informatie: Van der Plas Glas- en Schilderwerken, Burgemeester Lovinkstraat 50, Breezand, tel. 0223-521 296.

Nieuwbouw project Het Polder Hofje te Anna Paulowna.
Afbeelding