"Beau-Art" exposeert in Slot Schagen

SCHAGEN - Drie Schagense kunstenaars exposeren zondagmiddag 8 december van 12 tot 17 uur in het Slot van Schagen.

Diny Rijnsburger

Diny werkt reeds lang als keramist en is lid van de "Keramisten Noord Holland". Zij heeft haar atelier aan huis. Het Noord-Hollandse landschap inspireert haar enorm, in het werk zie je dit terug in de vorm, lijnen en contrasten tussen licht en donker, tussen glad en ruw. Terugkerende thema's zijn natuur, beweging en muziek. Ze combineert grove klei regelmatig met fijne witte porceleinklei.

Irene van der Veur

Irene ontwikkelde een eigen, persoonlijke beeldtaal in zowel haar beelden als haar schilderijen. Men ziet een fascinatie voor vormen, basale vormen, geometrische vormen maar soms ook mensvormen in een nieuwe dimensie. Het streven is steeds om de vorm terug te brengen naar de essentie. De liefde voor strakke, eenvoudige lijnen en rondingen welke de beelden aaibaar maken.

Gedenk- of grafmonumenten geven uitdrukking aan de gelegenheid of persoon en worden samen met de opdrachtgever ontworpen.

Elly Korteweg

Weven is voor Elly haar werk en haar passie, men begint met het spannen van draden en dan groeit iets bijzonders onder haar handen.. De gobelintechniek is een oude techniek welke zij omvormt tot een hedendaagse strakke kunstvorm. Haar kleden hebben een warme uitstraling, zij weeft ook bijpassende kussens. Sinds een paar jaar komen ook unieke jassen van haar weefgetouw.

Locatie: Slot Schagen, Slotplein 4, van 12.00-17.00 uur, en toegang: gratis.