Vervolg van voorpagina

Leen heeft met zijn zeventig jaar al aan van alles meegedaan. Aan motorcrosses, daar is hij wel eens tweede van Nederland geweest, hij heeft jaren meegedaan met trials en is daarbij twee keer Nederlands kampioen geweest en twee keer tweede. Ook deed hij mee met grasbaanraces, in Groningen, Friesland, Drenthe. "Die deed ik er gewoon tussendoor, met dezelfde motor. Gewoon wat dingetjes aanpassen en dan reed ik ook bij de eerste drie, vier."

Grasbanen

Als hij gas gaf, lag hij er ook weleens naast, geeft hij toe, die grasbanen zijn glad. "Maar bij de herkansing had ik het weer in het snotje en wist ik toch in de finale te komen."

'Wist ik toch in de finale te komen'

Bij de 'Time Attack' zijn er vijf wedstrijden per jaar, per wedstrijddag rijd je twee keer een warming up (zo'n twaalf, dertien rondjes) en de kwalificatie. Veel is het niet, maar Dennis vindt het geweldig. "Ik vind het uitdagend. Je weet nooit wie er naast je staat, ieder jaar komen er nieuwe, snelle mensen bij en als je dan de snelste bent …" Een brede lach verschijnt op Dennis' gezicht.

Racewedstrijd

Maar dat is niet het enige. De 'Time Attack' is volgens Dennis een fijne en gemoedelijke racewedstrijd. "Als je een probleem hebt, kan je altijd spullen lenen van een ander. Het is eigenlijk een grote vriendengroep van zo'n zeventig coureurs in drie klasses. Daarbij is het betaalbaar. Je rijdt geen schade aan je auto, je komt elkaar niet tegen op de baan, dus het is vrij low-budget. En als we naar een wedstrijd gaan, maken we er vaak met een hele groep een leuk weekend van."

Stalen conditie

Leen deed tot zijn 63e mee aan allerlei verschillende motorraces. Hij had een stalen conditie. Tot hij darmkanker kreeg en een half jaar op bed lag.

Hij geeft aan dat het een wonder is dat hij het gered heeft, twee jaar lang kon hij niet rijden. "Daarna kon ik het grote werk niet meer doen, maar probeerde ik het in de B-klasse. En kwam ik toch bij de eerste tien."

Classic Races

Leen kocht toch weer een motor en begon met classic races, klasse 500. Trots straalt van hem af wanneer hij aangeeft dat hij nu alweer met het vierde seizoen meedeed. "Van derde, werd ik tweede en vorig jaar Nederlands Kampioen, met 43 punten voorsprong."

En hoewel hij dit jaar twee wedstrijden uitviel, was zijn puntenaantal zo hoog dat hij met 4 punten voorsprong nogmaals Nederlands Kampioen werd!

Dat er wel eens wat gebeurt, neem je volgens Leen op de koop toe. "Ik heb wel eens wat stuk gehad, maar daar kom je ook wel weer overheen. Ja, mijn vrouw wil liever dat ik ga vissen, maar ik ben een strijder, dus ik ga lekker door."