Familie Veldman van de Veldzicht Hoeve verzorgt rondleidingen en ontvangt graag mensen in hun geweldige accomodatie.
Familie Veldman van de Veldzicht Hoeve verzorgt rondleidingen en ontvangt graag mensen in hun geweldige accomodatie. (Foto: aangeleverd)

Veldzicht Hoeve een geweldige accommodatie

Belevingscentrum Veldzicht Hoeve is een energie neutraal, duurzaam melkveebedrijf, een Beemster Kaas- en Boerderijwinkel en een geweldige accommodatie die bijzonder geschikt is voor vergaderingen, seminars, cursussen, kaasproeverijen, examentrainingen, examenafname en veel meer.

Joep, Constance, Lenthe en Gijs Veldman runnen een echt familiebedrijf, opgericht in 1965. Het bedrijf is uitgegroeid tot een duurzaam melkveebedrijf met 100 melkkoeien, die door twee robots worden gemolken. Van deze melk wordt onder andere Beemster Kaas gemaakt. De Veldzicht Hoeve neemt deel aan het duurzaamheidsprogramma van CONO en staan daarmee voor dierenwelzijn en kwaliteit. Sinds december 2019 hebben ze een knusse en gezellige boerderijwinkel, geopend op vrijdag en zaterdag. Naast kaas verkopen ze verse zuivel en maken ze mooie (Kerst-)pakketten waarin ze met veel liefde de wensen van de klanten meenemen. Ze werken zoveel mogelijk met streekproducten en producten uit Nederland. De familie verzorgt in de Veldzicht Hoeve ook groepsrondeleidingen. Ze tonen hierbij een film over het boerenleven 'het jaar rond'. Na deze rondleiding is gelegenheid tot kaasproeven en wordt een quiz gehouden. De winnaar gaat naar huis met een leuke en lekkere prijs. Vrijdag 24 januari in de avond is er weer een gezellige kaasproeverij, waarvoor u zich nog kunt aanmelden. In het voorjaar 2020 breid het belevingscentrum zich uit met boerenijs en een rondtoer voor kinderen over de boerderij met audiokastjes. Familie Veldman heet iedereen van harte welkom op de boerderij. Info: www.veldzichthoeve.nl.