Parkinson Café in De Nieuwe Sluis

SCHAGEN - Dinsdag 17 december vindt de jaarafsluiting van het ParkinsonCafé plaats aan in De Nieuwe Nes aan Schoenmakerspad 1 in Schagen. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden. Inloop met koffie en thee om 9.30 uur. Het café duurt tot 12.00 uur.

Om 10.00 uur blikken ze terug op het afgelopen jaar: wat ging goed, wat kan beter, wat verwachten aanwezigen voor de komende jaren? Daarna wordt het Parkinsonteam van het Revalidatie & Behandelcentrum Samen voorgsteld en presenteren zij kort wat ze kunnen betekenen.

Als vervolg hierop willen ze heel graag van de aanwezigen horen welke onderwerpen ze de komende jaren graag aan bod zien komen. Neem ideeën mee naar het parkinsonCafé. Bij de afsluiting zijn hapjes en drankjes. De toegang is gratis.

Persoonlijke zorg

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten.

Ontmoetingsplek

Het café is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige, plezierige omgeving, waar je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.