Wie niet weg is is gezien - RyanDjojokarso-Korzo
Wie niet weg is is gezien - RyanDjojokarso-Korzo (Foto: Robert Benschop Photography)

Gevarieerd kerstdiner in Scagon

SCHAGEN – De rust, de verdieping, het plezier in het theater past naadloos in de kerstsfeer. Het Scagon sluit zich hierbij aan en komt een mooi en vooral veelzijdige programma. Zondag 29 december, 15.30 uur, klinken regionale klanken in de Schager schouwburg: dan is het muzikale woord aan Vaart, muziek uit de Polder, met veel eigen werk van een doortimmerd niveau.

Het zevende Nieuwjaarsmiddagconcert van Meesterlijk Schagen is anders van kleur. Met een lofzang op het beste uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Begeleid door pianiste Mirsa Adami zingen de Frans-Canadese lyrische sopraan Stépahnie Desjardins en bariton David Visser vooral stukken van Gerswhin en Bernstein. Met vanzelfsprekend muziek uit Porgy and Bess en The West Side Story. Het bekende Tonight zal vanzelfsprekend ook te horen zijn. Het concert begint op de eerste dag van het nieuwe decennium om 15 uur.

Puik jeugdtheater

Het Scagon wil het jeugdtheater graag een mooie plek in de agenda bieden. Omdat de ervaringen in de schouwburg een bijdrage kunnen zijn tot een betere kwaliteit van leven, nu en later. Voor zaterdag 4 januari (16 uur) staat er een puik stuk op de rol: 'Wie niet weg is, is gezien', een theater- en dansvoorstelling over geaccepteerd worden, ook al loop je niet kaarsrecht in het rijtje van de leeftijdsgenoten. Professionele acteurs verzorgen de voorstelling.