"We zijn een 'jong' en enthousiast bedrijf met ambities, dat met beide benen in de markt staat." (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

J. van der Sluis BV gaat voor langdurige relaties

REGIO - Voor landbouwmechanisatiebedrijf J. van der Sluis staat de relatie met klanten op nummer één. "We zijn een 'jong' en enthousiast bedrijf met ambities, dat met beide benen in de markt staat", zegt directeur Jan van der Sluis. "We verkopen geen 'nee', maar proberen oplossingsgericht met de klant mee te denken."

Van der Sluis bedient klanten in de akkerbouw, bloembollenteelt, tuinbouw, veeteelt, logistiek, industrie, overheid en recreatie. Het bedrijf telt vier vestigingen in Noord-Holland: in Anna Paulowna, Dirkshorn, Zwaagdijk en De Goorn. Naast de landbouwactiviteiten, welke in alle vestigingen plaatsvinden, beschikt het bedrijf in Zwaagdijk over een ruime constructie-afdeling en is in Dirkshorn de Intern Transport afdeling gevestigd.

Jan van der Sluis vertelt: "De laatste jaren hebben we veel geïnvesteerd in personeel en middelen. Waren we vroeger sterk regionaal werkzaam, nu is het werkgebied Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Dit betekent dat de organisatie zal moeten meegroeien. Inmiddels staan er dagelijks ruim zeventig medewerkers klaar om de klant van advies te voorzien, onderdelen te regelen of om onderhoud dan wel reparaties uit te voeren aan tractoren, heftrucks en werktuigen."

Het landbouwmechanisatiebedrijf vertegenwoordigt grote A-merken als Fendt en Valtra tractoren en werktuigen, Kuhn werktuigen, Agrifac en CHD spuitmachines en Linde intern transport materieel. Onlangs is daar het merk Beinlich bijgekomen, dit zijn beregeningsmachines die worden gekenmerkt door de eenvoudige bediening en de zeer concurrerende prijsstelling. "Stuk voor stuk topmerken met een hoge kwaliteit", zegt verkoopleider Johan Goudsblom. "De klant verwacht van ons kwalitatieve producten met een hoge duurzaamheid. Bijkomend voordeel is dat dit de merken zijn die volop investeren in de nieuwste ontwikkelingen op landbouwgebied. Dit alles maakt het ook heel interessant voor bijvoorbeeld onze monteurs, door middel van de fabrieksscholing kunnen zij zich ook blijven ontwikkelen in de nieuwste technieken."

Langdurige relatie

Van der Sluis vindt het belangrijk maatwerk te leveren, aan grote en kleinere klanten. "Dat houdt in dat je de klant een open en eerlijk verhaal moet vertellen", stelt Goudsblom. "We willen graag een lange termijn relatie opbouwen met onze klanten, daar hoort een goed advies bij en dat betekent soms ook dat je een keer niets verkoopt. Mensen moeten een goed gevoel aan een aankoop overhouden, anders komen ze niet bij je terug. Wij willen met onze merken, bedrijfsfilosofie en personeel klanten aan ons binden." Jan van der Sluis vult aan: "Het bedrijf is opgericht in 1962 en veel bedrijven van het eerste uur mogen we nog steeds tot onze klantenkring rekenen." De ambitie van het landbouwmechanisatiebedrijf is om nu en in de toekomst mee te lopen in de voorhoede. "We hebben niet de ambitie de grootste te worden, maar we willen wat betreft service en kwaliteit wel in de top 3 staan. We kunnen natuurlijk niet toveren, maar wel creatief met de klant meedenken. Als je allemaal de goede kant op beweegt, is er veel mogelijk", besluit Jan van der Sluis.

De ambitie van het landbouwmechanisatiebedrijf is om nu en in de toekomst mee te lopen in de voorhoede.