Afbeelding
Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL-VINCENT DE VRIES

'Talloze kinderen ... op onze ijsbaan leren schaatsen'

Vervolg van voorpagina

van vrijwilligers, sommigen zitten er al bij vanaf het begin, meer dan tien jaar. Die hoef je niets meer uit te leggen, ze weten van de hoed en de rand." Natuurlijk mogen er altijd wel een paar bij, want de op- en afbouw is een pittige klus. Daar zijn ze wel een aantal dagen mee bezig. "De ijsbaan is in eigen beheer, met koelinstallatie en meer. Ze zetten de apparatuur neer, de tent, doen de aankleding binnen, zorgen dat de balie er staat, de verlichting en het geluid geregeld is en daarna kan de ijsvloer erin. Tenslotte worden alle sponsorborden opgehangen." Als dank wordt er elk jaar een vrijwilligersavond georganiseerd, waar iedereen gezellig samen komt eten en drinken. Dit jaar gebeurt dat de dag voor het smeltfeest. De stichting heeft trouwens nog steeds behoefte aan vrijwilligers, zij kunnen zich melden via info@schagenonice.nl.

Het bestuur zorgt ervoor dat alles in goede banen geleidt wordt. Naast Ron zijn er nog 11 bestuursleden, die allen lid zijn van een commissie: de vrijwilligers-, sponsor-, technische, evenementen-, en marketing en PR-commissie. Ze komen in februari al samen om de gang van zaken van het afgelopen jaar te evalueren en starten medio april, mei met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar.

Zondag 5 januari is de laatste dag dat de ijsbaan open is, tot 17.00 uur, en staat het smeltfeest gepland. Die dag komen lokale artiesten uit Schagen zingen en optreden. Na 17.00 uur gaat de koelinstallatie uit en is het afwachten tot het ijs gesmolten is. "We hopen op een graad of 10, 12, dan gaat het hard."

Openingstijden

De ijsbaan is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 20.00/21.00 uur. Tijdens de kerstvakantie gelden aangepaste openingstijden. Kijk hiervoor op de site www.schagenonice.nl.

De toegangsprijs bedraagt € 6,- inclusief schaatsen in bruikleen. Wie vijf weken lang onbeperkt wil schaatsen op de ijsbaan, kan voor € 60,- een persoonsgebonden passe-partout kopen. Deze zijn alleen online verkrijgbaar.