Arjan Groet vormt samen met zijn zussen Margriet (links) en Tineke (midden) de tweede generatie van het familiebedrijf. Arjan is verantwoordelijk voor de verkoop, Margriet doet de aftersales en Tineke het financiële gedeelte.
Arjan Groet vormt samen met zijn zussen Margriet (links) en Tineke (midden) de tweede generatie van het familiebedrijf. Arjan is verantwoordelijk voor de verkoop, Margriet doet de aftersales en Tineke het financiële gedeelte. (Foto: aangeleverd)

Groet Auto neemt Opel Cremers over

SCHAGEN- Het jaar 2019 is voor Groet Auto het jaar van grote stappen vooruit geworden. In november opende het familiebedrijf aan de Baljuwstraat in Den Helder een nieuwe overdekte carwash waar je niet alleen je auto kunt wassen, 'vertroetelen' en stofzuigen, maar ook je mountainbike, grasmaaier en zelfs hond kunnen hier terecht voor een wasbeurt. Zelfs je kleding kun je hier wassen… Een maand later volgt een nieuwe grote stap: het familiebedrijf neemt Opel Cremers over. Groet Auto wordt per 1 januari Opel-dealer en gaat zijn activiteiten in Schagen ontplooien vanuit het pand aan De Witte Paal 329.

Op de juiste manier inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Dat straalt nu nog in alles Opel uit, maar krijgt zo snel mogelijk van binnen en van buiten een herkenbaar Peugeot-signatuur.

"We gaan zowel voor Opel als Peugeot onze verkoop vanaf 2 januari vanuit het pand op De Witte Paal doen", vertelt Arjan Groet namens het familiebedrijf. "Onze werkplaats c.q. aftersales blijft in eerste instantie nog op De Fok maar verhuist zo snel mogelijk ook naar De Witte Paal."

Kop van Noord-Holland

Voor Peugeot-klanten verandert er weinig, afgezien van de locatie in Schagen waar ze terecht kunnen.

Voor Opel-klanten ligt het anders. Eerder dit jaar stopte de Opel-dealer in Den Helder. Niemand is in die leemte gestapt, Groet Auto gaat vanuit Schagen de verkoop van nieuwe Opels voor de gehele Kop van Noord-Holland coördineren.

Nieuwe ontwikkelingen

"Dat is de trend van nu, steeds minder verkooppunten", vertelt Arjan Groet. "Schaalvergroting is noodzakelijk om rendabel te blijven. De aantallen en marges staan al jaren onder druk!

Groet Auto gaat vanuit Schagen de verkoop van nieuwe Opels voor de gehele Kop van Noord-Holland coördineren

Tevens zien wij nieuwe trends op ons afkomen zoals online sales, private lease en natuurlijk de komst van de elektrische auto. Daar zit veel minder onderhoud aan dan bij een brandstof- of dieselauto. Wij denken met deze stap op de juiste manier in te spelen op nieuwe ontwikkelingen."

Begrip in de regio

Tegelijkertijd benadrukt hij dat het een 'zachte overname' is geweest. "Opel Cremers is net als ons een familiebedrijf en altijd een begrip geweest in de regio. Daarom zijn wij blij dat wij dit mooie bedrijf mogen voorzetten."

Opel-service wél in Den Helder

Ook de klanten merken, zo benadrukt Arjan Groet, weinig van de overname. "Alleen als je een nieuwe Opel in de regio wilt kopen, moet je als inwoner van Den Helder of Hollands Kroon naar Schagen. Voor alle contactmomenten daarna, van het reguliere onderhoud tot de APK en het schadeherstel, kun je gewoon in ons pand aan de Kievitstraat in Den Helder of in Schagen terecht."

Mijlpalen

Groet Auto viert overigens nog meer mijlpalen: het bedrijf is in Den Helder 25 jaar Peugeot-dealer en tien jaar Hyundai-dealer.

Pakkende acties

Dat wordt kracht bijgezet met pakkende acties, zie hiervoor de advertentie in deze krant. Ook presenteert het bedrijf de nieuwe Peugeot 208 en 2008. Deze auto's zijn nu in alle type aandrijvingen beschikbaar: met diesel- of benzinemotor dan wel elektrisch.

Groet Auto - Kievitstraat 18 - 1781 ZE Den Helder - T. 0223-630000.

Groet Auto - De Fok 12 - 1742 PD Schagen - T. 0224-292 997. www.groetauto.nl.