Spectaculaire kindervoorstelling 'Wie niet weg is, is gezien'
Spectaculaire kindervoorstelling 'Wie niet weg is, is gezien' (Foto: aangeleverd)

Het eigenste ik van het kind

SCHAGEN - Een mooie, spectaculaire voorstelling zaterdag 4 januari om 16.00 uur. Met toneel, muziek, dans en humor. Gebracht door het professionele gezelschap van choreograaf Ryan Djojokarso. 'Wie niet weg is, is gezien' is niet alleen een flitsend spel, maar ook een ontdekkingstocht voor een kind, dat opgroeit in de samenleving, zoals die nu is. Met de 'doe-maar-normaal-dan-doe-je-gek-gemoeg'-moraal. Terwijl een kind toch vooral zichzelf wil zijn.

Leren kijken over de muurtjes van je nog prille leven. Het prikkelen van je nog zo brede kinderfantasie. Die beleving is het voorrecht van de jongste jeugd. Het Scagon Theater kort ook het komende jaar weer de afstand tussen kind en podium in te korten.

Speels en ontroerend

'Wie niet weg is, is gezien!' is een speelse dansvoorstelling over geaccepteerd willen worden. Ook als je anders bent dan de andere kinderen in je groep. De voorstelling steekt kinderen, die anders durven te zijn, een hart onder de riem. Ryan Djojokarso laat zien dat het helemaal oké is om jezelf te zijn. Hij maakt speelse, grappige en ontroerende voorstellingen waarin dans wordt vermengd met sport en spel. 'Wie niet weg is, is gezien!' is een dansend sprookje over anders zijn. Met de boodschap dat het helemaal oké is om jezelf te zijn. Dus wees niet bang en kom tevoorschijn met je eigenste ik.

Ryan Djojokarso

Ryan Djojokarso was jarenlang danser bij Scapino Rotterdam. Vanaf 2013 ontwikkelt hij zich als programmamaker. In 2014 startte hij gestart met een aantal voorstellingen waarin hij zich afvroeg hoe dicht sport en spel bij dans liggen. Zijn jeugdvoorstellingen oogstten een breed succes.

Entree: 8,50 euro. Reserveren: www.theaterscagon.nl