Afbeelding
(Foto: Dalton Kindcentrum Ayundo)

Open dag Dalton Kindcentrum Ayundo

ASSENDELFT - Ouders kunnen woensdag 27 februari kennismaken met het daltononderwijs bij Dalton Kindcentrum Ayundo in Assendelft. Op deze open dag kunnen ze een kijkje nemen in de school, bij de peuterspeelzaal en de naschoolse opvang. Ouders kunnen hun kind gerust meenemen.

"Daltononderwijs staat voor een brede vorming, zowel cognitief, cultureel, sportief als sociaal-emotioneel, wat bijdraagt aan een sterke persoonsontwikkeling. Daltononderwijs is geen onderwijs waar leerlingen met de armen over elkaar afwachten tot de leerkracht opdrachten geeft. Een Dalton-leerling is onderzoekend, kritisch en ondernemend. Leerlingen leren initiatief te nemen en krijgen ruimte om naar eigen inzicht te werken", aldus Dalton Kindcentrum Ayundo.

"Daltononderwijs is geen stilzitonderwijs en ook geen schools leren, maar oefenen in zelfstandigheid en zelfstandig leren. Bij Ayundo krijgen leerlingen de vrijheid hun schoolwerk naar eigen inzicht te plannen. Het is actief en doelgericht leren en hulp vragen als je dat nodig hebt."

Veel samenwerken

"Doordat leerlingen samen met leerkrachten en medeleerlingen aan hun leertaken werken, leren zij met elkaar omgaan en elkaar te helpen. Samen met anderen kennis en vaardigheden opdoen maakt het leren makkelijker. De leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 werken op een eigen tablet en de groepen 7 en 8 op Chromebooks. Wilt u meer weten over het Daltononderwijs op Ayundo? Maak dan een persoonlijke afspraak met directeur René Honingh via 075-6282088." Openbaar Dalton Kindcentrum Ayundo bevindt zich op Blauwe Ring 91 in Assendelft. De open dag duurt van 9.00 tot 12.00 uur. Meer informatie: www.ayundo.nl.