Impressie van Hamlet, de familievøørstelling.
Impressie van Hamlet, de familievøørstelling. (Foto: Sanne Peper)

Hamlet - de familievøørstelling

ZAANDAM - Theater Rotterdam, voorheen RO Theater, komt woensdag 20 en donderdag 21 maart naar het Zaantheater met 'Hamlet, de familievøørstelling. Een knotsknettergekke voorstelling over het beroemde Shakespeare-personage Hamlet, de prins van Denemarken. De middeleeuwse tekst werd naar begrijpelijk Nederlands vertaald door tekstschrijver Don Duyns.

Haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende nummers voeren de boventoon in de familievøørstelling 'Hamlet'. Shakespeare schreef zijn meest bekende toneelstuk tussen 1600 en 1602. Hamlet is een typische 'wraaktragedie', een toneelstuk met een duidelijk wraakmotief. Het stuk verhaalt over Hamlet, de prins van Denemarken. Zijn vader, de koning van Denemarken, wordt vermoord door zijn broer Claudius, die daarna de troon opeist en vervolgens met de moeder van Hamlet trouwt.

Donderdag 21 maart speelt het stuk extra vroeg voor de kinderen. Om de voorstellingen een Zaans tintje te geven doen aan beide voorstellingen leerlingen van Dans! Zaanstad mee. Hoewel 'Hamlet' een soort sprookje is, is deze voorstelling ongeschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Dit omdat hij spannend en stoer is.

De vøørstelling begint woensdag 20 maart om 19.00 uur en donderdag 21 maart om 17.00 uur. Kaarten (vanaf 15,94 euro, inclusief 3,60 euro voor pauzedrankje en garderobe) via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur open en bereikbaar via 075- 6555333.