Teo Joling gaat muziektheater verzorgen bij Jazz Inverdan.
Teo Joling gaat muziektheater verzorgen bij Jazz Inverdan. (Foto: Jazz Inverdan)

Muziektheater bij Jazz Inverdan

ZAANDAM - Mimespeler Teo Joling werkt graag met musici uit de jazz en geïmproviseerde muziek. Zondag 3 maart geeft hij een voorstelling bij Jazz Inverdan in De Vermaning in Zaandam.

In het verleden maakte Joling voorstellingen met onder meer Maarten Altena ('Ploink'), Sean Bergin ('Wortelgok') en Maurice Horsthuis ('Willem de Zwijger'). Op de dubbel-lp 'Concerts for Eyes' is de muziek van een aantal van deze producties samengebracht. Joling is nu terug met de nieuwe muziektheatervoorstelling Het Vijfde Seizoen. Hierin werkt hij samen met de klassieke violiste Heleen Hulst en pianist Guus Janssen, onder meer bekend van het ICP Orchestra.

Het gegeven is volgens de organisatie van Jazz Inverdan even simpel als intrigerend: een acteur gaat een opslagplaats van rekwisieten binnen en ontmoet daar een vrouw die De Vier Jaargetijden van Vivaldi speelt. Vreemd, want de deur zat op slot. Ze loopt weg, hij volgt haar en komt in scènes die hij lang geleden heeft gespeeld. In de winter gaat het mis: de temperatuur stijgt, de wind verwarmt het water en de muziek herhaalt zich. Ze staan voor het donkere vijfde seizoen. Aan de overkant ligt de lente. Hoe komen ze daar?

Maar informatie

De voorstelling is te zien bij Jazz Inverdan, begint om 16.00 uur en de entree bedraagt 18 euro. Leden van Jazz Inverdan en jeugd van 12 tot en met 18 jaar betaalt 12 euro. Kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop is er een Italiaans driegangenmenu à 20 euro. Hiervoor dienen belangstellenden te reserveren via info@jazzinverdan.nl. De Vermaning bevindt zich op Westzijde 80 in Zaandam.