De Kogerkerk.
De Kogerkerk. Foto: Daan Ruijter/Rodi Media

Zincafé in Kogerkerk Koog aan de Zaan

KOOG AAN DE ZAAN - Het Zincafé Kogerkerk is een Zaans forum voor opinie en gesprek over vraagstukken op het terrein van zingeving, maatschappij en cultuur. Met dit café wil de Kogerkerkgemeente gelegenheid scheppen om in informele sfeer hierover met elkaar van gedachten te wisselen. De eerstvolgende mogelijkheid om dit te doen is vrijdag 8 maart.

In het volgende Zincafé komt Stevo Akkerman aan het woord. Hij is columnist van het dagblad Trouw en schreef onder meer het boek 'Het klopt wel, maar het deugt niet', met als ondertitel: 'De maatschappelijke moraal in het nauw'. Onze samenleving zit vol prikkels die ertoe leiden dat de persoonlijke moraal van medewerkers ondergeschikt dreigt te worden gemaakt aan de doelen van het bedrijf of de organisatie. Zijn politici en leiders van bedrijven wel geïnteresseerd in een rechtvaardige samenleving of schrikken ze uit angst voor moralisme terug voor alles wat zweemt naar idealen? Stevo Akkerman sprak voor dit boek met kopstukken en dissidenten uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de gezondheidszorg.Stevo Akkerman gaat na zijn inleiding in gesprek met de aanwezigen. Gastheer is Jaap van Kampen.

Het zincafé begint om 20.00 uur en de kerk is om 19.30 uur open. De toegang is vrij en na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het café vindt plaats in de Kogerkerk, Kerkstraat 14 op de hoek Raadhuisstraat/Verzetstraat in Koog aan de Zaan. Nadere informatie is op te vragen bij Anneke Röhling. Dat kan via: 075-6162362 en anneke@rhlng.net.